Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS3 toch backwards compatible

Volgens hackers tenminste...

We hebben het eerder al eens gehad over PSJailbreak, de 'USB-chip' voor de PS3. We hebben toen ook gezegd dat, eenmaal iets gehackt is, het aandikken van de code een razendsnel en onontkoombaar fenomeen is. Met de Backup Manager v1.1 zien we de nieuwste vruchten van de hedendaagse informatiesnelwegen.

Dit zijn de nieuwe toevoegingen:

  • Ondersteunt elke firmware.
  • Ondersteunt NTFS harde schijven.
  • Ondersteunt het kopiëren van Blu-Ray Discs.
  • Ondersteunt het afspelen van .mkv bestanden.
  • Ondersteunt de playback en het kopiëren van PSX en PS2 games.
  • Automatisch updaten van de stick via PC.
  • De mogelijkheid om online te spelen zonder geëxcommuniceerd te worden.

Het leeuwendeel van deze updates is er natuurlijk om de piraterij een handje toe te steken. Iets wat we - zoals eerder al gezegd - niet aanmoedigen. Toch is er één punt dat enorm uitsteekt boven de rest: de mogelijkheid om PSX en PS2 games te draaien, ongeacht de PS3 die je hebt - de dikke of de dunne.

Zoals de meeste onder jullie wel weten, is de backwards compatibility, oftewel de mogelijkheid om PSX/PS2 games te spelen, niet toegelaten met de huidige generatie PS3-consoles. Enkel de oude 60 gig versies konden dit, daarna schrapte Sony die feature. Maar hier zien we dat een extra brok code er voor zorgt dat de games plots weer speelbaar worden. Geen extra hardware nodig! Hier klopt toch duidelijk iets niet. Is dit allemaal een hoax, of gaat het dieper?

Zou Sony expres de backwards compatibility blokkeren? Is dit een sluw plan om nog steeds PS2's te kunnen verkopen? Tijd om bij Sony aan te kloppen voor enkele antwoorden.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties