Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS3-motion controller heet 'PS Move'

De kogel is na tien maanden door de kerk.

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu zorgt Sony dan eindelijk voor wat duidelijkheid omtrent haar aankomende motion controller. Het apparaat zal door het leven gaan als de 'PlayStation Move'. Een simpele, doch lekker samenvattende naam voor wat het ding precies te betekenen heeft.

De controller heeft (zoals je hieronder kunt zien) ook enkele knoppen aan boord. Sony vertelde het volgende daaromtrent: "Spelers kunnen directe input geven met de actieknoppen en een analoge schouderknop, terwijl ze tegelijkertijd fysieke feedback krijgen via trilfunctionaliteit en visuele feedback door de, van kleur veranderende, bol. Voorts is de PlayStation Eye camera in staat de stem of de beeltenis van de speler vast te leggen waardoor de weg open ligt voor ‘augmented reality’ ervaringen (augmented reality is het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden)."

Opvallend is dat de PlayStation Move uit twee delen zal bestaan. Alweer Sony aan het woord: "De nieuw aangekondigde PlayStation Move sub-controller is een enkelhandige controller en ontwikkeld om de spelopties en mogelijkheden van de PlayStation Move games verder uit te breiden. De PlayStation Move sub-controller kenmerkt zich door een strak, gebogen design en huisvest een analoge stick en richtingstoetsen die spelers in staat stelt games eenvoudig te besturen. "

Peter Dille, een grote naam bij Sony Computer Entertainment America, laat weten dat de PS Move "snel, accuraat en precies" is, om meteen daarna aan te geven dat de transitie van de Wii-afstandsbediening naar de PlayStation Move "erg natuurlijk zal aanvoelen".

De introductie van de PlayStation Move controllers is zeer positief ontvangen in de industrie. 36 third party ontwikkelaars en uitgevers hebben reeds besloten het PlayStation Move platform te ondersteunen. Bovendien zal SCE Worldwide Studios zelf in het fiscale jaar 2011 meer dan 20 games releasen die volledig toegespitst zijn op – dan wel ondersteunend zijn aan het PlayStation Move platform.

De PlayStation Move zal in de herfst van dit jaar voor de PlayStation 3 verschijnen. Over een prijs liet Sony officieel nog niets weten, maar hier en daar zijn er al geruchten op het internet opgedoken. Zou zou Sony plannen hebben op de PS Move voor 100 dollar te bundelen met de PlayStation Eye (de camera is nodig om de controller te laten werken). Ook zouden er hardware bundels onderweg zijn waarin een PS3 + de PS Move terug te vinden zullen zijn.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties