Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS3 MMOFPS Dust 514 wordt free-to-play

CCP voorziet ook een Vita-component.

Dust 514, de PS3-game waarin spelers zullen vechten om de planeten in het Eve-universum waar PC-spelers in de MMO-component Eve Online eveneens strijd om voeren, zal gratis downloadbaar en speelbaar zijn. Dat vertelde Brandon Laurino, uitvoerend producent van Dust 514, in een interview aan Eurogamer.

"Initieel was het idee om tien of twintig dollar te vragen voor de game op PSN, maar dat terug te betalen in Aurum, de munteenheid van de micro-transaction store in de game. Het was eigenlijk nogal verwarrend en we wilden er geen twijfel over laten bestaan dat onze game free-to-play is."

Laurino benadrukt met klem dat betalen geen voordelen oplevert die niet-betalende spelers niet kunnen behalen. Hij noemt het een keuze tussen ofwel geld ofwel tijd investeren om bepaalde items vrij te spelen. Naast Aurum -dat tegen echt geld gekocht kan worden- zal in de game ook de overkoepelende munteenheid uit het Eve-universum ISK gebruikt kunnen worden voor specifieke zaken.

"We hebben al aardig wat items in gedachten die we willen aanbieden, denk daarbij aan puur cosmetische artikels, voorwerpen die je tijd besparen omdat ze sneller punten opleveren of wapenvarianten."

Alle duizenden maps, dit is en blijft uiteindelijk een game die zich in een groot universum afspeelt, zullen bovendien voor iedereen speelbaar zijn. Daarvoor hoeft er dus niet extra betaald te worden.

Tot slot deed de CCP-ontwikkelaar nog uit de doeken dat er plannen zijn voor een vergezellende applicatie op de Playstation Vita. In eerste instantie zal het hier gaan om de mogelijkheid om dingen te verhandelen op de marktplaats, met je vrienden strategieën te bespreken en meer van dat soort dingen.

Het grote experiment dat Dust 514 heet en twee spelwerelden - de één op PC, de ander op PS3- zal koppelen waarbij beide een andere rol vervullen, zit op schema voor een release later dit jaar.

Hoeveel stof zal Dust 514 doen opwaaien?

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties