Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS3 meer verkocht dan X360

PlayStation scheurt X360 (in Europa) voorbij.

Officiële cijfers van Microsoft en Sony zijn het niet, maar volgens twee onafhankelijke onderzoeksbureau's werden in Europa tot nu toe meer PlayStations verkocht dan Xbox'en.

Het onderzoeksbureau International Data Group baseert zich op Europese verkoopscijfers. Tot nog toe zouden Europese gamers 14,7 miljoen PS3's aangekocht hebben en 'slechts' 13,7 miljoen X360's. Op zich niet zo verrassend, want het is al langer geweten dat Sony's systeem sterker staat in Europa dan zijn concurrent. In de VS staat de X360 inderdaad nog altijd 11 miljoen stuks voor.

Maar ook de schattingen van de wereldwijde verkoop blijken stilaan in het voordeel van Sony. Een ander onderzoeksbureau, Strategy Analytics, schat het aantal verkochte PS3's immers op 43,4 miljoen, een half miljoen meer dan Xbox 360's. En zelfs als deze schattingen niet helemaal correct zijn, gaat het onderzoek ervan uit dat Microsoft nog in 2011 in het stof zal moeten bijten.

Ondanks het feit dat deze cijfers met een korreltje zout mogen genomen worden, komt uit de onderzoeken wel degelijk een heel sterke PS3 naar voren. We mogen immers niet vergeten dat de X360 een vol jaar eerder te koop was dan de PS3. Ook kon de X360 de laatste maanden profiteren van het succes van Kinect, maar die extra verkoop blijkt niet genoeg.

De koploper van deze generatie consoles blijft wel de Wii van Nintendo. Deze console ging intussen 75,5 miljoen keer over de toonbank.

Getagged als

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen