Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS3-eigenaar brengt Sony voor de rechter

Penguin strikes back.

Een inwoner van Californië brengt Sony Computer Entertainment America (SCEA) voor de rechter. Hij is niet te spreken over firmware 3.21, een verplichte software update. Dit meldt Kotaku.

Firmware 3.21 maakt het namelijk onmogelijk om een tweede operating system (OS) te installeren, zoals ondermeer Linux. Sony beweert dat dit is om veiligheidsproblemen weg te werken. Een woordvoerder van SCEA: “Met deze ingreep zorgen wij ervoor dat de PS3-gebruikers blijven genieten van games en andere diensten op een meer veiligere manier.”

Deze redenering klopt niet volgens Anthony Ventura: “Deze beslissing is gewoon genomen in het eigenbelang van SCEA. Dit alles gaat ten koste van de klant.” Ventura heeft de update nog niet geïnstalleerd, maar kan daardoor niet meer op PSN. Nieuwe games en Blu-ray's die de firmware nodig hebben zijn ook nutteloos.

De aanklacht is ook nog eens een “class action suit”, waardoor andere benadeelden mee profiteren van de zaak. Het gerechtshof spreekt van een zaak die mogelijk om meer dan 5 miljoen dollar draait.

Getagged als

Reacties