Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS Vita zat bijna zonder rear touchpad

Sony had meest innovatie bijna geschrapt.

De PS Vita, de opvolger voor de PSP, heeft tot nu toe indruk op ons kunnen maken. Het apparaat ligt goed in de hand, de lanceringsgames ziet meer dan in orde uit, en de technologische vernieuwingen die eraan verbonden zijn prikkelen niet enkel ons brein, maar ook dat van ontwikkelaars.

Shuhei Yoshida, de man die aan het hoofd staat van Sony WorldWide Studios, heeft tijdens een interview echter laten weten dat één van die innovaties op het nippertje stond om naar de prullenbak doorverwezen te worden.

De touchpad aan de achterkant van de handheld was het slachtoffer. Yoshida laat weten wat Sony haar twijfels had of het vreemde touchscreen wel een genietbare ervaring zou aanbieden. Bovendien was de initiële conclusie dat de technologie de kostprijs van de Vita sterk zou doen stijgen.

"Nadat de heren bij Sony ermee aan de slag gingen veranderde hun kijk op de zaak", vertelde Yoshida. "Ze beslisten kort daarna om de rear touchpad dan toch binnen de Vita te integreren."

Een wijze beslissing volgens ons, want wat wij tot nu toe van de Vita en zijn unieke touchpad gezien hebben smaakt naar meer!

De PlayStation Vita zal rond het einde van dit jaar in de winkelrekken te vinden zijn.

Enkele van de spellen die voor de Vita zullen verschijnen.
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties