Skip to main content

PS Vita krijgt Dragon's Dogma Quest [update]

Exclusieve spin-off, 2D, enkel online, free-to-play, microtransacties.

Update: Capcom heeft screenshots en karaterontwerpen vrijgegeven. Deze staan onder het oorspronkelijke artikel. De ontwerpen tonen de verschillende klassen die de speler en zijn pawn kunnen vervullen.

Origineel bericht: De PlayStation Vita krijgt een exclusieve spin-off van Dragon's Dogma: Dark Arisen. Dragon's Dogma Quest heeft een free-to-play model met microtransacties.

Capcom omschrijft het spel als "snel en perfect voor onderweg." De speler controleert gevechten door troepen te commanderen. Krijgers hebben 150 jobs ter beschikking. Zwakke plekken van vijanden zijn in te schatten op basis van uiterlijke kenmerken, net als in Dragon's Dogma: Dark Arisen. Naast gevechten biedt het spel exploratie en zijmissies.

Net als in Dragon's Dogma: Dark Arisen, neem je in Dragon's Dogma Quest een pawn mee. De draagbare titel krijgt echter ook online coöperatieve gameplay - nodig drie online vrienden (en hun pawns) uit om een party van achter karakters te maken.

De 2D game komt tijdens de herfst uit in Japan. Verder is niet so ver de game onthuld dus ook geen beelden. Een Europese release is nog niet bekendgemaakt. Het ziet er dus naar uit dat Europese gamers zich voorlopig met Dragon's Dogma: Dark Arisen moeten vermaken. Dat is gelukkig geen straf: lees de Eurogamer Benelux review er maar op na.

Read this next