Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS Vita dan toch voor 2012

Enkel Japan krijgt hem nog dit jaar.

Kaz Hirai, één van de hoge bazen van Sony, heeft bevestigd dat de PlayStation Vita (de PSP2 dus) in het westen pas zal verschijnen begin 2012. Hoewel Sony eerder zei dat de handheld waarschijnlijk beschikbaar ging zijn eind 2011, komt het daar nu op terug. Enkel in Japan, Taiwan en Hong Kong zal de Vita verkrijgbaar zijn op die datum.

Hirai noemde het zelfs geen vertraging, maar zei dat Sony klaar wou staan met goede games om de lancering te ondersteunen. Er komt alvast geen prijsdaling als reactie op de prijsdaling van de 3DS. Hirai had er het volgende over te zeggen: "We packed so much into the device and made it very affordable. There is no need to lower the price just because somebody else that happens to be in the video game business decided that they were going to lower their price."

Een officiële prijs van de PS Vita is nog niet bekend, net als een officiële releasedatum.

Gameplay op de PS Vita
Getagged als
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties