Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS Plus op PS4 uitgelicht

Cross-game chat, DriveClub gratis bij launch, PS3 en PS Vita genieten mee.

PlayStation Plus op de PlayStation 4 is nodig om online multiplayer te spelen. De betalende abonnee krijgt hiervoor veel terug.

Fergal Gara, hoofd Sony Computer Entertainment UK, legt uit dat Sony na veel wikken en wegen besloot een PS Plus-abonnement te verplichten voor online multiplayer. Dat is een verandering ten opzichte van de PS3 en PS Vita waar online multiplayer gratis is. PS Plus-abonnees genieten op deze twee consoles van extra kortingen op aankopen in de PS Store, exclusieve bèta's en de optie om updates automatisch te downloaden.

Gara vertelt dat Sony de overgang van een gratis naar een betaald online netwerk "zo eerlijk mogelijk" wilde laten verlopen. Daarom besloot Sony om PS Plus aantrekkelijker te maken voor haar leden. Zo voegt Sony bijvoorbeeld cross-game chat toe op de PS4. Hiermee kunnen spelers via microfoon met elkaar praten ongeacht het spel dat ze spelen. Ook krijgen PS Plus-leden het racespel DriveClub gratis. Het abonnement geldt "over alle drie de platformen, inclusief alle inhoud." Gara bevestigt hiermee dat een PS Plus-abonnement geldt voor alle apparanten van het lid: PS4, PS3 en PS Vita. Content kan bovendien op eender welk apparaat gespeeld worden.

Vorige week verontschuldigde Sony zich niet voor het invoeren van een betaalde online multiplayer. Gara benadrukt nogmaals dat het invoeren van dit model ervoor zorgt dat de online functies van de PS4 van "wereldklaase" worden. Free-to-play uitgevers hebben overigens de mogelijkheid zelf te bepalen of PS Plus nodig is om hun spel online te spelen.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties