Skip to main content

Project xCloud in 2020 ook voor Windows 10 beschikbaar

Helemaal in de wolken.

Streamingdienst Project xCloud is onderweg naar Windows 10 en volgend jaar ook in West-Europa verkrijgbaar. Dat heeft Microsoft tijdens X019 bekendgemaakt.

Met Project xCloud stream je momenteel alleen games naar Android-apparaten, maar daar blijft het volgens Microsoft niet bij. Zo ondersteunt de dienst in 2020 ook Windows 10. Volgens The Verge werkt Microsoft met Apple samen voor ook een mogelijke iOS-ondersteuning.

Daarnaast kondigde Microsoft tijdens het X019-evenement aan dat Project xCloud Preview in 2020 ook in Canada, Japan, India en West-Europa verkrijgbaar is. De testfase van de streamingdienst is momenteel enkel in Zuid-Korea, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk uitgerold.

Bekijk op YouTube

Verder onthulde Microsoft nog enkele andere zaken over Project xCloud. Zo bestaat het aanbod uit meer dan vijftig games, waaronder Forza Horizon 4, Gears 5, Sea of Thieves, Devil May Cry 5 en Tekken 7. In 2020 wordt daar ook de Xbox Game Pass aan toegevoegd. Tot slot werkt de dienst met verschillende bluetooth-controllers, waaronder de PlayStation Dualshock 4 controller.

Microsoft is dus een geduchte concurrent voor Google Stadia dat vanaf 19 november beschikbaar is.

Read this next