Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Project Beast heet nu BloodBorne

Trailer toont duisternis en helse wezens.

Dark Souls-ontwikkelaar From Software kondigt BloodBorne aan. Dit doet de studio tijdens de E3-persconferentie van Sony.

De game die eerder bekend stond als Project Beast komt in 2015 exclusief uit voor PlayStation 4. In een eerste trailer is te zien hoe de gewapende hoofdrolspeler het met een shotgun opneemt tegen hordes aan helse wezens. Met een fakkel daalt hij af in een donkere grot, waar een groot schepsel hem opwacht.

BloodBorne vindt plaats in de eeuwenoude stad Yharnam; een plek die bekend staat om een zeldzaam genezingsmiddel. Om dit medicijn te bemachtigen trekken vele volkeren naar de stad en jij bent één van deze reizigers. Bij aankomst is de plek der wonderen echter niet wat het lijkt; door de duistere straten vecht je tegen verschrikkelijke wezens, misvormde dieren en ontspoorde menigtes die allen lijden aan een mysterieuze ziekte.

Regisseur Hidetaka Miyazaki vertelt dat het gevechtssysteem van de game lijkt op dat van Demon's Souls, maar meer gericht is op aanval dan verdediging. Met korte-afstandswapens en geweren is er niet langer sprake van blokkeren voordat je kan aanvallen.

"Het maken van BloodBorne als compleet nieuwe game op PlayStation 4 geeft ons de mogelijkheid om grenzen te verleggen. Maar met dat in het achterhoofd, behouden we onze opvallende, eigen stijl", zegt Miyazaki.

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties