Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Productie van Thief 4 gaat van start

Ontwikkeling in studio's van Eidos Montréal.

Wie onze zopas gepubliceerde E3 2011 vooruitblik rond Square Enix doorgenomen heeft weet dat er een kans bestaat dat we binnenkort de eerste informatie over Thief 4 gaan ontvangen. Meer zelfs: Jonathan Jacques-Belletete (prachtige naam) bevestigde dat het spel nu volop in ontwikkeling is.

De productie van Thief 4 is gaande bij Eidos Montréal, de plek waar men momenteel de laatste hand legt aan Deus Ex: Human Revolution. Het team dat aan die laatste game werkt - en waarvan Belletete als art director deel uitmaakt - heeft zelfs plaats moeten maken voor de jongens en meisjes die sleutelen aan Thief 4!

"Wij zijn een verdieping naar beneden gegaan, en het andere team ziet nu op de main production floor", vertelde de man.

Opvallend is dat beide teams niet samenwerken. De ene groep werkt Deus Ex af, de andere richt zich volledig op de productie van Thief 4. Zo laat Belletete bijvoorbeeld weten dat hij niets met de ontwikkeling te maken heeft, maar dat het spel "je uit je sokken zal blazen" en "in goede handen is".

De kans bestaat dat de officiële onthulling rond Thief 4 op de aankomende E3-beurs zal plaatsvinden. Mocht dat zo zijn, dan brengen we jullie dat nieuws heet van de naald!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties