Skip to main content

Probleem met PS3-Season Pass Dark Souls II

UPDATE: Opgelost!

UPDATE: Het probleem is inmiddels verholpen. Eens je de Season Pass voor Dark Souls II in bezit hebt, is de Crown of the Old Iron King nu zonder extra betaling te downloaden. In de PlayStation Store zie je de content nu als 'gratis' staan.

Sony ondervindt momenteel een probleem met de PlayStation 3-versie van de Season Pass voor Dark Souls II. Ook al is deze in bezit, bij het downloaden van de net uitgebrachte Crown of the Old Iron King-uitbreiding wordt toch 9,99 euro in rekening gebracht.

Normaliter koop je een Season Pass om in een later stadium automatisch toegang te krijgen tot downloadbare uitbreidingen (DLC). Je hebt er dan al voor betaald, en zodra de content beschikbaar komt is deze direct te downloaden.

Op de Facebookpagina van Dark Souls wordt Season Pass-houders aangeraden de content niet te kopen. De DLC zou foutief nog niet gelinkt zijn aan de Season Pass, waardoor de PlayStation Store de content niet als 'gratis' kan bestempelen.

In de reactie-secties van Facebook zijn PlayStation 3-spelers voornamelijk boos omdat de content wel al enkele dagen naar behoren werkt voor de pc- en Xbox 360-versie van Dark Souls II. Met het aankomende geplande onderhoud van het PlayStation Netwerk is men bang tot vrijdag te moeten wachten.

Sony geeft op Twitter aan de zaak te onderzoeken. Vooralsnog is niet duidelijk of gamers die de uitbreiding per ongeluk toch gekocht hebben, hun geld terugkrijgen.

Bekijk op YouTube

Read this next