Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pro Evolution Soccer verliest Champions League-licentie

Dan maar kampioen spelen met Man Blue of London FC.

Konami heeft voor de volgende Pro Evolution Soccer-game geen licentie voor het gebruik van de Champions League gekregen. Konami verliest daarmee het alleenrecht voor het gebruik van die competitie.

Het huidige contract tussen de UEFA en Konami loopt nog tot de finale van de huidige Champions League op 26 mei. Dat contract kwam tot stand in 2009. Later verkreeg Konami ook de rechten voor onder andere de UEFA Europa League en de UEFA Super Cup.

Volgens Konami-medewerker Jonas Lygaard stelt de ontwikkelaar dit jaar andere prioriteiten. "We hebben nog steeds een hechte relatie met de UEFA, en we gaan dan ook op zoek naar andere manieren om in de toekomst samen te werken", aldus Lygaard.

Het is niet duidelijk welke gevolgen dit heeft voor Pro Evolution Soccer, en of grote concurrent FIFA de licentie overneemt. Mogelijk wil Konami sterker inzetten op de samenwerking met specifieke clubs en spelers. Zo raakte al bekend dat de PES 2018 pre-order Usain Bolt bevat.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties