Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prijsbepaling Steam Deck was "pijnlijk, maar noodzakelijk"

Prestaties hebben prioriteit.

De Steam Deck het juiste kostenplaatje geven was een van de prioriteiten voor Valve. Dat onthult Valve-baas Gabe Newell in een interview met IGN.

Hoewel de prestaties van de handheld pc uiteraard belangrijk waren, hield Valve steeds het belang van een aanvaardbare prijs in het achterhoofd. Hoeveel winst het bedrijf precies gaat maken op de drie verschillende modellen vermeldde de baas van Valve niet.

Valve hoop in elk geval miljoenen exemplaren van de Steam Deck te verkopen. Dat is volgens Newell niet alleen goed voor Valve, maar ook voor "pc-fabrikanten die hieraan meewerken". Dat moet dan weer voor zorgen voor succes op langere termijn. Verder ziet Valve dit nieuwe apparaat als een test.

De aankondiging van het Steam Deck dateert alweer van gisteren, toen onthulde Valve dat deze hybride pc in december 2021 uitkomt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Steam

PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties