Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prijs RB3 Pro-instrumenten bekend

Sluit échte instrumenten aan!

Harmonix wil na het maken van Guitar Hero en Rock Band het muziek-genre van videogames opnieuw revolutioneren. Met Rock Band 3's nieuwe Pro mode wil de developer een tussenstap creëren tussen rhythmegames en het spelen van echte instrumenten. Dat betekent nieuwe instrumenten, die levensechter zijn en veel meer knoppen hebben dan vroeger. En helaas ook opnieuw een zeer hoog prijskaartje.

Laten we bij het goedkoopste onderdeel van het pakket beginnen. De keyboard, een nieuwe toevoeging bij Rock Band, zal apart 80 dollar kosten. De keyboard is tevens de enige hardware die bij de software gebundeld zal zijn. Rock Band 3 met keyboard zal je 130 dollar kosten.

Rock Band 3's paradepaardje wordt de Fender Mustang Pro-Guitar. Deze draadloze gitaar heeft maar liefst 102 knoppen op de nek, een knop voor elkeen van de 17 frets voor alle 6 snaren. De strumbar wordt vervangen door zes échte snaren. Dit prachtig stukje hardware zal 150 dollar kosten.

Als dat nog niet realistisch genoeg is voor je, gitaarbouwer Fender werkt ook samen met Harmonix aan een Rock Band 3 Squier Stratocaster, een volledig functionele elektrische gitaar die je tevens kunt gebruiken als Rock Band 3 Pro-controller. Hier is echter nog geen prijs of releasedatum voor bekend.

De basisdrums van de vorige Rock Band-games worden behouden maar voor 40 dollar zul je je instrument kunnen upgraden met drie cymbalen en nieuwe rubberplaten die het geluid van je drumsticks dempen.

Ook voor 40 dollar zal er een MIDI Pro-adapter verschijnen. Met dit stukje hardware zul je echte elektrische drums en keyboards in een USB-poort kunnen steken en zullen deze volledig functioneren als Rock Band 3 Pro-controllers.

Het muziekgenre zet dus weer een stap vooruit. Vanavond om 23 uur houdt Electronic Arts, uitgever van Rock Band 3, zijn persconferentie en we zullen ongetwijfeld meer nieuws en demonstraties van de nieuwe hardware te zien krijgen. Eurogamer.be zal er live bij zijn.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties