Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prijs en releasedatum HTC Vive bekendgemaakt

UPDATE: Prijs in euro's bekend, pre-orders starten vanavond.

UPDATE: Omgerekend kost de HTC Vive 899 euro. Je kunt vanaf 19:00 uur vandaag de headset hier bestellen.

Oorspronkelijk bericht: De HTC Vive kost 799 dollar. Dat is bekendgemaakt tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

De headset wordt geleverd met twee controllers die de bewegingen van je armen en handen registreren. Ook krijg je er twee 'Lighthouse'-zuilen bij, die je positie in de kamer via laser-tracking herkennen. De games Job Simulator en Fantastic Contraption worden ook meegeleverd.

Ter vergelijking: de Oculus Rift kost 699 euro. Dit pakket bevat de games EVE: Valkyrie en Lucky's Tale, alsook een Xbox One controller.

Er is ook bekendgemaakt dat de HTC Vive Bluetooth en een ingebouwde microfoon bevat. Hier koppel je een smartphone aan, zodat je tijdens het spelen in contact blijft staan met de buitenwereld. De camera voorop de headset stelt je in staat een oogje te houden op je omgeving.

HTC raadt een computer aan met minimaal een Nvidia Geforce GTX 970 of AMD Radeon R9 290. Qua CPU dien je minimaal een Intel i5-4590 of AMD FX 8350 te hebben. Je hebt ook een vrije HDMI 1.2 poort, een vrije USB 2.0 poort en minimaal 4 GB RAM nodig.

De headset wordt in 24 landen beschikbaar gemaakt, waaronder Nederland en België. De Vive is vanaf 29 februari te bestellen en wordt begin april geleverd.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Job Simulator

PC

Related topics
PC
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties