Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prey trailer toont eerste gameplay

Geen lineair avontuur.

Uitgever Bethesda laat op Quakecon de eerste gameplaybeelden van Prey zien. In de game speel je een mens met buitenaardse krachten die op een verlaten ruimtestation moet zien te overleven.

De trailer toont ook de vijand. Deze aliens zien eruit als een soort zwarte mist en nemen verschillende vormen aan. Zo zie je een alien in een stoel veranderen. Het is aan jou om hun geheimen te ontdekken en hun krachten te leren.

Tijdens jouw zoektocht naar antwoorden ligt de nadruk op improviseren. Arkane Studios-topman Raphael Colantonio geeft daarbij aan dat Prey in de eerste plaats een metroidvania is. In tegenstelling tot het origineel, is de nieuwe Prey dus geen lineair avontuur.

"Prey is geen game waar je van missie naar missie gaat. Alles is met elkaar verbonden en je kunt altijd terugkeren naar waar je vandaan kwam. Het is ook mogelijk om de ruimte in te gaan en via airlocks nieuwe routes te ontdekken," aldus Colantonio.

Prey komt op 5 mei uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Meer over de game weten? Lees dan ons uitgebreid overzicht met alle Prey info die tot nu toe bekend is.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties