Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prey 2 onthuld in Frans magazine

UPDATE: we hebben releasedate te pakken.

UPDATE: Bethesda heeft ons via een officieel persbericht laten weten dat Prey 2 wel degelijk in de maak is. De game zal in de loop van 2012 voor de PS3, X360 en PC verschijnen, en is in ontwikkeling bij Human Head Studios die ook al verantwoordelijk waren voor het origineel uit 2006.

Chris Rhinehart, de projectleider van het spel, vertelde het volgende: "Prey 2 zal gamers in staat stellen nieuwe facetten uit het Prey-universum te ontdekken, een universum dat razend snelle actie toelaat in een open, alien wereld. Het is fijn nu aan gamers te kunnen tonen waar we al die tijd aan bezig waren, en hopen dat ze even enthousiast zijn over de titel als wij dat zijn".

ORIGINEEL: Dit is nu eens een nieuwsbericht waarvan ik niet gedacht had het dit weekend te zullen schrijven. Prey 2, opvolger van de shooter uit 2006 is opnieuw opgedoken. En nog niet op de minste plek ook. De cover van de nieuwe editie van het Franse gamemagazine 'Joystick' laat er weinig twijfel over bestaan: Prey 2 is in ontwikkeling.

Het artikel waarin website Nofrag.com het nieuwtje opmerkte is intussen van hun website verdwenen, maar kan via Google's cachetechnologie nog steeds bekeken worden via deze link. Het feit dat het artikel zo snel offline werd gehaald, doet vermoeden dat Prey 2 nog net niet uit de kast mocht komen. Zit een officiële aankondiging er op PAX dit weekend aan te komen?

Wij staan alvast te popelen om Prey 2 te spelen. Het origineel uit 2006 kende een moeilijke ontwikkeling -de basis werd reeds in de jaren '90 gelegd- maar het resultaat was een indrukwekkende shooter die door z'n gebruik van statische portals een Portal avant la lettre was.

Een opvolger werd reeds bevestigd na de release in 2006, maar afgezien van een enkel nieuwsbericht bleef het sindsdien verdacht stil rond Prey 2. Vermoedelijk heeft het over kop gaan van 3D Realms, uitgever van de eerste game, in 2009 daar iets mee te maken. In datzelfde jaar wist Zenimax, moederbedrijf van onder meer Bethesda Softworks, de rechten op de franchise te verwerven. Of zij de ontwikkeling nieuw leven hebben ingeblazen komen we hopelijk snel te weten via een echte aankondiging.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties