Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prey 2 gebruikt geen id Tech 5

To Rage or not to Rage?

Prey 2 is amper een dag aangekondigd of er doen al foutieve geruchten de ronde. Sinds de officiële aankondiging van Prey 2 waarin te lezen viel dat de game "gebruik zal maken van de beste technologie die id Tech te bieden heeft" ging menig internetganger en gamesjournalist er zonder meer van uit dat men hier id Tech 5, de nieuwste grafische engine van ontwikkelaar id Software, bedoelde.

Foutief, zo blijkt nu, want Pete Hines van Bethesda liet IGN weten dat de ontwikkeling van Prey 2 al te lang geleden van start ging om nog gebruik te kunnen maken van id Tech 5, de engine die we later dit jaar voor het eerst aan het werk te zien zullen krijgen in Rage.

Welke grafische motor Prey 2 dan wel zal gebruiken, blijft vooralsnog onduidelijk. Aangezien dit het internet is en er bijgevolg vrijuit gespeculeerd mag worden, lanceer ik hierbij het gerucht dat het vervolg op de shooter uit 2006 zal draaien op id Tech 4.

Dat is de engine die onder andere gebruikt werd voor Doom 3, maar wacht nog even met moord en brand te schreeuwen, want diezelfde engine is verantwoordelijk voor de mooie plaatjes in Brink. Desalniettemin blijft het wachten op de eerste screenshots om serieuze uitspraken te kunnen doen over de graphics van Prey 2.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties