Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Poster en eerste screenshot van Assassin's Creed IV: Black Flag opgedoken

Arr, matey!

Kotaku en Examiner hebben het eerste nieuws rond de volgende Assassin's Creed onderschept. Die zal Assassin's Creed 4: Black Flag heten en zal je meenemen naar het piratenleven in en rond de Caraïben.

Een anonieme tip werd gegeven in de vorm van onderstaande poster waarop een nieuwe assassijn staat omgeven door enkele ruige piraten. Onderaan het blad staat de titel van het spel. Volgens de bron zou deze prent de winkelketens gaan sieren vanaf 4 maart.

De eerste screenshot én info rond het verhaal van de game komen van een andere anonieme bron. Op die afbeelding is naast een mysterieus personage niet zo heel veel te zien. De man in kwestie zou het hoofdpersonage van Black Flag zijn en zou de naam Edward Kenway dragen. Daarmee is hij de vader van Hatham en de grootvader van Connor, het hoofdpersonage uit de derde Assassin's Creed. Edward was een assassijn, vrijbuiter en piraat die werkzaam was in de Caraïben en op eilanden als Jamaica, Cuba en de Bahamas.

De mysterieuze foto is waarschijnlijk afkomstig van de geheime conferentie die Ubisoft morgen zal houden. Volgens de bron draait de huidige AC IV op een Xbox 360, maar zijn er eveneens plannen voor een next-gen versie.

Eerder werd aangekondigd dat Ubisoft met man en macht aan een nieuwe iteratie voor hun grootste franchise werkt. Fans werden een nieuwe protagonist en tijdsperiode beloofd. De game zou volgend jaar verschijnen.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties