Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Portal 2 deze winter naar PC en X360

Zal niet langer als download verschijnen.

Afgelopen weekend liet Valve weten dat ze met de productie van Portal 2 van start gegaan zijn. In tegenstelling tot het origineel zal deze game niet langer als download, maar als een volwaardig winkelproduct verkocht worden. Ondertussen zijn ook de eerste details over het spel opgedoken.

Portal 2 zal zich honderd jaar na het origineel afspreken, en GlaDOS keert terug als de bad guy. Ook Chell is terug van weggeweest als protagonist, al zul je ook met een vriend aan de slag kunnen gaan in de singleplayer. Valve laat echter weten dat de coöperatieve modus niet de reguliere verhaallijn van Portal 2 zal volgen. Wanneer je als duo aan de slag gaat zul je elk een dipedal robot besturen. Ook zal de game zich alvast voor een stuk in het Aperture Centre afspelen dat er na honderd jaar stilaan begint uit te zien als een jungle.

Physics zullen een grotere rol spelen in Portal 2. Zo konden een paar journalisten die een demo te zien kregen aanschouwen hoe men een portaal maakte bij een ventilatiesysteem om op die manier lucht naar een andere portaal te sturen. Ook zullen er reflection cubes in het spel zitten die gebruikt moeten worden bij lazer puzzels.

Valve zelf had nooit durven dromen dat het originele Portal zo'n groot succes zou worden. "Dat spel zagen we eerder als een test", aldus de ontwikkelaar. Gezien de populariteit van het eerste deel zal Portal 2 nu dus een volwaardig spel worden dat we in de winkels zullen terugvinden, en dat rond de kerstperiode.

Portal 2 zal voor de PC en Xbox 360 verschijnen. Dat er geen versie voor de PlayStation 3 in de planning staat komt niet bepaald als een verrassing, al gaf Valve een tijdje terug wel aan dat ze "ooit een PS3-game zullen maken".

Getagged als

Reacties