Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Politici spelen teveel Farmville in Bulgarije

Gemeenteraadslid mag zijn biezen pakken.

Facebook is een leuke applicatie om in contact te blijven met vrienden en kennissen, maar het sociale platform is tegenwoordig ook aan het uitgroeien tot een plek waar allerhande casual games gespeeld kunnen worden. Eentje daarvan is het uitermate populaire Farmville dat een tijdje terug nog in de prijzen viel op de GDC Awards als 'Best New Social/ Online Game'.

Het is echter ook al meermaals gebleken dat het spelen van Farmville een uitermate verslavende bezigheid kan worden. Een voorbeeld daarvan vinden we terug in het stadje Plovdiv in Bulgarije. De Farmvilleverslaving van een van de gemeenteraadsleden nam blijkbaar bizarre vormen aan waardoor collega's besloten hem uit een commissie te stemmen. Dat laat het dagblad De Morgen ons weten.

Volgens het voorstel, dat met twintig tegen negentien stemmen werd aangenomen, heeft het gemeenteraadslid meer tijd nodig voor zijn virtuele boerderij dan voor andere dingen. De weggestemde politicus verdedigde zich door te stellen dat hij niet degene was met de grootste verslavingsproblemen in de gemeenteraad: een ander lid zou nog verder staan in het spel dan hij.

Begin februari hadden we het in een Roundtable nog over de impact van social games als Farmville op het dagelijkse leven en op de spellenindustrie in het algemeen.

Getagged als

Reacties