Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Police Warfare opent oorlog op Kickstarter

Ervaren ontwikkelaars willen intense multiplayergame maken.

Elastic Games, een jonge ontwikkelstudio met in z'n rangen ontwikkelaars die meewerkten aan games zoals daar zijn Assassin's Creed 2, Crysis, Killzone 2 en Grand Theft Auto 4, wil die ervaring aanwenden om een grootschalige multiplayershooter te ontwikkelen. De game zal Police Warfare gaan heten en bankovervallende criminelen uitspelen tegen rechtschapen politiemensen. De dagelijkse kost bij Eurogamer, maar dan in een videogame.

Het team rondde na zes maanden onlangs de preproductie af en wendt zich nu tot Kickstarter waar het een budget van $325.000 wil zien te vergaren om de ontwikkelingskosten te dekken. Het afgewerkte resultaat zou een downloadbare shooter vergelijkbaar met Battlefield 1943 moeten opleveren.

"Stel je een game voor die de grootschalige multiplayer van Battlefield 3 combineert met de intense boeven vs. politie speelstijl van bijvoorbeeld Grand Theft Auto 4."

Klinkt goed, om Elastic Games te helpen Police Warfare bewaarheid te doen worden, kan je hen steunen door naar de Kickstarterpagina te gaan en er de game al dan niet met tal van extra's nu al te kopen. Zoals steeds verdwijnt het geld pas van je rekening indien het streefdoel op het einde van de rit werd bereikt.

Of je ook donuts zal kunnen eten, blijft onduidelijk.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties