Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon X en Y aangekondigd voor Nintendo 3DS

Wereldwijde release in oktober 2013.

Nintendo werkt aan twee nieuwe Pokémon games voor de Nintendo 3DS. Satoru Iwata kondigde vandaag Pokémon Y en X aan in de eerste Nintendo Direct video van dit jaar.

De games volgen vers op de hielen van Pokémon Black en White 2 voor de Nintendo DS. Deze titels speelden al met een 3D perspectief, maar Y en X zijn voor het eerst volledig in 3D. In de trailer is te zien hoe de hoofdrolspeler zich door steden en bossen beweegt met de nieuwe dynamische camera.

Deze nieuwe generatie brengt ook nieuwe Pokémon met zich mee, waarvan er in de video vijf werden getoond. Chespin, Fennekin en Froaki zijn respectievelijk de gras, vuur en water-starters. De vierde en vijfde nieuweling lijken beide legendarische Pokémon te zijn, die ongetwijfeld op de voorkant van de doosjes zullen prijken. Oude bekenden zijn ook weer van de partij, waaronder Pikachu en Psyduck.

Pokémon X en Y komen tegelijkertijd uit in oktober van dit jaar, wereldwijd. Bekijk de aankondiging hieronder terug, de gameplaybeelden beginnen rond de zeven minuten.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties