Skip to main content

Pokémon Violet - Charcadet evolueren in Ceruledge uitgelegd

Zo voeg je Ceruledge toe aan je Pokédex.

Ceruledge is een Fire en Ghost-type Pokémon die zijn debuut maakte in Gen 9. Ceruledge is enkel beschikbaar in Pokémon Violet, terwijl Armarouge enkel beschikbaar is in Pokémon Scarlet.

Om Charcadet te laten evolueren in Ceruledge in Pokémon Violet heb je het Malicious Armor nodig.

Hieronder ontdek je hoe je Charcadet laat evolueren in Ceruledge en ook waar je Charcadet en Sinistea Chips vindt.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Waar kan je Charcadet vinden in Pokémon Scarlet

De Pokédex vertelt je dat je Charcadet in 'veel delen van Paldea' kunt vinden, maar dat is eigenlijk niet echt de waarheid. Charcadet is eigenlijk een heel zeldzame Pokémon.

De kans bestaat dat je hem op een andere plek vindt, maar het vroegste dat wij Charcadet tegenkwamen in Pokémon Violet was in de West Province (Area One), net ten noorden van Cortondo.

Volg het pad in het noordwesten vanuit Cortondo en je zal een zwart-rood icoontje zien verschijnen op je mini-map wanneer je dicht genoeg bij een Charcadet bent.

De exacte locatie kan verschillen voor jou, maar wij vonden onze Charcadet in een doodlopende hoek bij de rivier die door het midden van West Province (Area One) loopt.

Als je het dus lastig vindt om een Charcadet te vinden, zelfs met hulp van je mini-map, dan is het een idee om in dit gebied te zoeken.

Zo evolueert Charcadet in Ceruledge in Pokémon Violet

Om Charcadet in Pokémon Violet te laten evolueren in Ceruledge, moet je 10 Sinistea Chips verzamelen en ze in Zapapico inruilen voor 'Malicious Armor'..

Als je 10 Sinistea Chips hebt verzameld, breng ze dan naar de vrouw bij een fountein in Zapapico en zij geeft je een item dat eigenlijk 'Malicious Armor' heet, maar het zelf omschrijft als 'curio'.

Ga naar de vrouw aan de fontein in Zapapico om het Malicious Armor te krijgen.

Wanneer je het Malicious Armor hebt, ga je naar de 'Others' tab in de inventaris en gebruik je deze op Charcadet. Die evolueert vervolgens in een Ceruledge.

Er staat geen limiet op het aantal keer dat je in Pokémon Violet Sinistea Chips kunt inruilen voor een Malicious Armor. Zo kun je verschillende Ceruledges bezitten om die zelf te houden of om te traden met vrienden die Pokémon Scarlet hebben.

Niet vergeten dat Ceruledge uitsluitend te krijgen is Violet en dus niet gevangen kan worden in Pokémon Scarlet. In die game kan je Charcadet evolueren in een Armarouge.

Waar kan je Sinistea Chips vinden in Pokémon Violet

Om de 10 Sinistea Chips te vinden die je nodig hebt om Charcadet te evolueren in Ceruledge, moet je Sinisteas in het wild vinden en ze verslaan. Dit kan je zelf doen of met Auto Battle. Zodra je ze verslagen hebt, krijg je een Sinistea Chip.

Je kunt Sinistea 's nachts vinden in ruïnes en vlakbij het oostelijke Pokémon Center van Zapapico in East Province (Area Three) en in het modderige gebied in het zuiden van Zapapico.

De witte pijlen geven de locatie van Sinistea naast het oostelijke Pokémon Center van Zapapico aan.

Verder kun je ze later in de game ook in grote groepen vlakbij de ruïnes boven Alfornada in South Province (Area Six) vinden.

In de ruïnes boven Alfornada in South Province (Area Six) vind je groepen Sinistea.

Veel succes met het verzamelen van Sinistea Chips en het toevoegen van Ceruledge aan je Pokédex!

Read this next