Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon viert vijfentwintigste verjaardag samen met Katy Perry

Gefeliciteerd!

The Pokemon Company viert dit jaar de vijfentwintigste verjaardag van de Pokémon-reeks. In 1996 lanceerden immers Pokémon Red en Blue. In 2021 worden er dan ook tal van activiteiten georganiseerd onder de noemer 'P25'. Ook beroemdheden zoals Katy Perry worden daarvoor ingeschakeld.

Om de verjaardag te vieren, werkt The Pokemon Company samen met verschillende partners. Een daarvan is Universal Music Group, dat Katy Perry als belangrijkste gezicht naar voren schuift.

Perry draagt de Pokémon-reeks naar eigen zeggen een warm hart toe. "Pokémon speelt al sinds de release van de originele games op de Game Boy een belangrijke rol in mijn leven. Tijdens een tour in Japan heb ik zelfs het Pokémon café bezocht. Het is dan ook een eer om hieraan mee te werken", aldus Perry.

Welke activiteiten er dit jaar precies worden georganiseerd en welke rol Katy Perry daarin speelt, is nog niet duidelijk. Naast haar worden ook bedrijven als Levi's Jeans en McDonald's ingeschakeld voor de festiviteiten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Awaiting cover image

Pokémon Red and Blue

Video Game

See 2 more

Pokémon Sword and Shield

Video Game

Pokémon Yellow

Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties