Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Unite - Ranked systeem: hoe Ranked matches vrijspelen en hoe het Ranking systeem werkt

Word de beste die er ooit was!

Ranked matches in Pokémon Unite - de Pokémon MOBA - stellen een grote uitdaging in het vooruitzicht, ongeacht je eigen kunde of kennis.

Of je nu elke match blijft winnen een nieuwe uitdaging wilt of je wilt gewoon eens iets nieuws proberen, Ranked Matches geven je een nieuwe ervaring in Pokémon Unite.

Je begint in de categorie “Beginners”, dus het zal even duren voor je bij de “Masters” zit. Weten wat je kan verwachten zal je meteen een voordeel geven. Deze pagina zal uitleggen hoe je ranked matches vrijspeelt en hoe het ranking systeem werkt, zodat je de tocht naar de top efficiënt kunt afleggen.

Op deze pagina:

Hoe Ranked matches vrijspelen in Pokémon Unite

Voor je ook maar kan denken aan de beste strategiën om te wedijveren in Pokémon Unite’s Ranked Matches, moet je de spelmodus eerst vrijspelen. Gelukkig is dit redelijk eenvoudig en zal dit je dus niet veel tijd kosten.

De belangrijkste vereiste is dat je level 6 in het spel hebt bereikt. Als je een nieuw account hebt, is dit eenvoudig te halen: speel gewoon Standard matches! Niet alleen krijg je zo ervaring in het spel, je zal allerlei taken en uitdagingen volbrengen zonder er echt bij stil te staan.

Wanneer je een match hebt voltooid, ga dan zeker steeds terug naar de lobby om te controleren of één van de menus een uitroepteken heeft. Als dat het geval is, “Scroll Throw” ze dan en zoek naar de taken die je hebt volbracht om zo je beloning te innen!

Ze geven niet allemaal ervaring, maar de beloningen komen wel van pas bij de tweede vereiste:

Je moet niet alleen level 6 zijn, je zal ook vijf verschillende Pokémon licenties moeten bezitten. Anders gezegd: je moet vijf vrijgespeelde Pokémon op je account hebben (en ja, je starter telt!).

De volgende stap is wat ingewikkelder. Naar onze ervaring waren we in staat om deze vijf te halen zonder in-game currency aan te schaffen. Het account levelen, in tijd-gelimiteerde geschenken innen en specifieke taken volbrengen gaf ons voldoende karakters.

Afhankelijk van wanneer je deze guide leest, kan dit anders zijn. Je kan er natuurlijk steeds voor kiezen één van de beschikbare Pokémon te kopen met je hartverdiende centjes om jouw collectie uit te breiden, maar het loont toch de moeite om te kijken of er niet spoedig een beloning op je te wachten staat die je een Pokémon licentie geeft.

Eens je level zes bereikt hebt en er minstens vijf Pokémon op jouw naam staan, is het moment aangebroken om Ranked Matches te beginnen spelen.

Hoe het Ranking Systeem werkt in Pokémon unite

Proficiat, het is je gelukt om Ranked matches vrij te spelen! Nu kan de race naar de top echt beginnen. Puur spelgewijs zal je nauwelijks een verschil merken - het zijn nog steeds vijf pokémon die tegen elkaar strijden met hetzelfde doel voor ogen. Het enige verschil is dat jouw resultaat nu een impact heeft op je rank.

Winnen of verliezen heeft de grootste impact. De overwinning behalen geeft je een overwinningspunt. Eens je al de benodigde punten hebt behaald voor jouw huidige rank, zal je volgende overwinning je een trede hoge op de ladder zetten.

Wanneer je daarentegen een match verliest, dan verlies je een overwinningspunt (behalve bij Beginner rank). Als je zonder komt te vallen, dan val je terug naar de vorige rank.

Je zal op het einde van de match ook prestatie punten krijgen. Deze krijg je tijdens matches, en je krijgt wat bonussen eens je specifieke doelen hebt bereikt: 100+ score, overwinningsstreaks na drie en vijf matches, en je sportiviteit.

Prestatiepunten zijn leuk om te hebben, en je krijgt ze zonder er veel bij na te denken. Als je het maximum aantal prestatiepunten van jouw rank scoort, dan krijg je wel een extra overwinningspunt! Dit kan je helpen als je in dipje zit of gewoon om je wat tijd te sparen.

Volgens de in-game uitleg kan het ook gebeuren dat je in plaats van een rank te zakken, gewoon prestatiepunten verliest - mits je er al genoeg hebt verzameld natuurlijk.

Tenslotte, eens je bij de Master Rank zit, zal je merken dat het er weer iets anders aan toegaat. In plaats van een klassement met ranks krijg je nu een score die op en neer gaat afhankelijk van of je wint of verliest.

Pokémon Unite Rank lijst

Er zijn verschillende ranks in Pokémon Unite, van helemaal onderaan bij Beginner tot aan de top bij Master, en elke rank heeft verschillende niveaus.

De Pokémon Unite Ranks lijst is als volgt:

 • Beginner: drie niveaus
 • Great: vier niveaus
 • Expert: vijf niveaus
 • Veteran: vijf niveaus
 • Ultra: vijf niveaus
 • Master: tot rating 99999

Naast trots en voldoening na het tonen van je kunde, krijg je ook een hele reeks aan beloningen door Ranked te spelen, waarover je in de volgende sectie kan lezen.

Pokémon Unite Ranked match beloningen

Het zou geen Ranked spelmodus zijn zonder een eigen set aan beloningen. In Pokémon Unite krijg je beloningen op het einde van het seizoen afhankelijk van je hoogst behaalde rank.

Die beloningen per Rank gaan als volgt:

 • Beginner: 2000 Aeos Tickets
 • Great: 4000 Aeos Tickets
 • Expert: 6000 Aeos Tickets
 • Veteran: 10,000 Aeos Tickets
 • Ultra: 15,000 Aeos Tickets
 • Master: 20,000 Aeos Tickets

Aeos tickets kunnen gebruikt worden in de in-game winkel om voorwerpen te kopen die je Pokémon vasthouden en om nieuwe kleren voor je trainer aan te schaffen.

Seizoen heeft daarenboven nog een unieke set aan kledij als beloning om deel te nemen aan 20 ranked matches en om Expert Rank te halen. We zijn er nog niet zeker van, maar het ziet ernaar uit dat elk seizoen een verschillende beloning zal hebben.

Veel plezier in Ranked!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Unite

Android, iOS, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur

Arthur De Backer

Contributor

Reacties