Skip to main content

Pokémon Unite - Pikachu build: Beste items en moves voor Pikachu uitgelegd

Onze aanbevelingen voor de beste Pikachu build.

Een sterke Pikachu build in Pokémon Unite, de Pokémon MOBA, kan je team helpen om een match te winnen.

Pikachu is momenteel een van de beste Attacker Pokémon in de game, dus om daar gebruik van te maken moet je weten wat de beste items en moves voor Pikachu zijn.

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor de beste Pikachu build, maar als je liever een andere Pokémon gebruikt, check dan onze Pokémon Unite tier list.

Op deze pagina:

Pokémon UNITE is vanaf nu beschikbaar!Bekijk op YouTube

Beste Pikachu build: Onze aanbevelingen voor de beste Pikachu moveset in Pokémon Unite

Pikachu is geclassificeerd als een Attacker in Pokémon Unite, wat inhoudt dat, hoewel hij veel schade doet, hij maar weinig uithoudingsvermogen heeft. Om deze reden is het bij het kiezen van Pikachu's moves belangrijk om je te richten op moves met hoge schade, maar ook Pikachu's vaardigheid om tegenstanders te verlammen.

Dankzij Pikachu's move 'Static' en z'n standaardaanval, heb je vanaf het begin van een match al profijt van Pikachu's verlammende effect. Static verlamt voor een korte periode alle tegenstanders in de buurt en zijn standaardaanval verlamt op de derde 'hit'. Met deze effecten doe je kritieke schade voordat je tegenstander überhaupt kan reageren.

Aan het begin van een match moet je kiezen tussen 'Thunder Shock' of 'Electroweb'.

We raden je aan om Thunder Shock als eerste move te kiezen, omdat het schade doet alsook je vijand kortstondig verlamt. Dat is een winnende combinatie die je aan het begin van een match veel EXP gaat opleveren.

Je kiest tussen 'Thunder Shock' of 'Electroweb' aan het begin van een match.

Wanneer je level 4 bereikt, moet je kiezen tussen 'Electro Ball' en 'Thunder'.

Hier raden we Electro Ball aan, vanwege het feit dat de schade van deze aanval hoger wordt hoe lager de HP van je tegenstander is. Dat betekent dat 'Electro Ball' in feite een tegenstander volledig kan uitschakelen. Het doet namelijk niet alleen schade, maar verlamt de tegenstander ook. Door Pikachu's standaardaanval uit te voeren reken je volledig met de vijand af.

Tijdens het gevecht krijg je de kans om 'Electro Ball' te upgraden, waarmee je de hoeveelheid schade verhoogt.

Je volgende keuze is op level 7, tussen 'Volt Tackle' en 'Thunderbolt'.

Wij zijn van mening dat Thunderbolt de beste optie is omdat het wederom zowel schade doet alsook verlammend werkt. Deze move voer je het liefst voor 'Electro Ball' uit, omdat die meer schade doet wanneer je tegenstanders HP lager is.

Wanneer je 'Thunderbolt' upgradet doet de move meer schade.

Pikachu's Unite Move 'Thunderstorm' ontgrendel je op level 9. Deze move is het beste wanneer je volledig omsingeld bent door wilde Pokémon en tegenstanders, omdat je ze hiermee allemaal in één klap raakt.

Probeer Pikachu's Unite Move te gebruiken als je omsingeld bent.

Beste 'Held Items' voor Pikachu in Pokémon Unite

Als het gaat om 'Held Items' voor Pikachu in Pokémon Unite raden we je eerst aan om een item te kiezen dat je aanvalskracht verhoogt. Dit kunnen de 'Wise Glasses' zijn waarmee je Special Attack verhoogt, of de 'Muscle Band' die je standaardaanvalskracht verhoogt.

Afhankelijk van je speelstijl kun je ook de 'Scope Lens' kiezen, die Critical-hit schade verhoogt.

Nadat je het item voor aanvalskracht hebt gekozen raden we je ten zeerste aan om Pikachu een 'Float Stone' te geven, waarmee je loopsnelheid buiten gevechten wordt verhoogd. Dat helpt je uit gevaarlijke situaties te komen wanneer je health laag is, of juist vol het gevecht in rennen om een teamgenoot te helpen.

Je zult wat items moeten kopen.

Voor je derde item slot raden we de 'Shell Bell' aan, omdat Pikachu hiermee steeds health terugkrijgt bij een succesvolle aanval. Aangezien Pikachu's uithoudingsvermogen nogal laag is, helpt dit om de gevaarlijkere situaties te overleven.

'Leftovers' is eventueel een goed alternatief, maar om hier gebruik van te maken moet je buiten gevecht zijn.

Onthoud goed: je ontgrendelt extra item slots op Trainer level 7 en 10. Vanaf Trainer level 9 mag je je items upgraden met Item Enhancers.

Extra Held Item slots moet je ontgrendelen.

Beste 'Battle Items' voor Pikachu in Pokémon Unite

'Battle items' worden gaandeweg ontgrendeld wanneer je Trainer level stijgt in Pokémon Unite. Je zult dus een aantal keer je Pikachu een ander 'Battle Item' geven.

Om te beginnen kies je voor de Potion, die je op Trainer level 4 ontgrendelt. Dit item geneest Pikachu's health, wat erg fijn is gezien Pikachu's lage uithoudingsvermogen. Hou er wel rekening mee dat er een cooldown van dertig seconden op het item zit.

Wanneer je Trainer level 7 bereikt raden we je aan dat je Pikachu's battle item aanpast naar X-Attack, met een cooldown van veertig seconden. Dat item boost Pikachu's aanvalskracht en speciale aanvalskraccht, waardoor je nog meer schade doet. Je gebruikt dit item het best vlak voordat je Pikachu's Unite Move uitvoert.

Je kunt proberen om de 'Eject Button' te gebruiken, die je op Trainer level 11 ontgrendelt. Dat item heeft een cooldown van 55 seconden en teleporteert je naar een specifieke locatie. Met verstandig gebruik kun je hiermee snel van vijanden wegkomen.

Hoe ontgrendel je Pikachu in Pokémon Unite

Er zijn twee manieren om Pikachu in Pokémon Unite te ontgrendelen. De eerste methode is het kiezen van Pikachu's license na het voltooien van de tutorial.

Als je een andere Pokémon hebt gekozen kun je Pikachu ook nog van de Unite Battle Committee kopen voor 6000 Aeos Coins of 345 Aeos gems.

Veel plezier met Pikachu in Pokémon Unite!

Read this next