Skip to main content

Pokémon Unite - Lucario build: Beste items en moves voor Lucario uitgelegd

Onze aanbevolen Lucario build voor Pokémon Unite.

Een sterke Lucario build kan je helpen om de bovenhand te krijgen in een Een sterke Lucario build kan je helpen om de bovenhand te krijgen in een Een sterke Lucario build kan je helpen om de bovenhand te krijgen in een Pokémon Unite - de MOBA Pokémon game - match.

Lucario is een All-Rounder die dankzij zijn hoge mobility stat in staat is om snel spelers van het andere team te benaderen en deze vervolgens te raken met een reeks krachtige aanvallen. Om daarin te slagen, moet je weten wat de beste items en moves voor Lucario zijn.

Hieronder lees je onze aanbevelingen voor de beste Lucario Build en als je deze wilt vergelijken met andere Pokémon, dan verwijzen wij graag door naar onze Pokémon Unite tier lijst.

Op deze pagina:

Lucario build: Onze aanbevelingen voor de beste Lucario moveset in Pokémon Unite

Lucario behoort tot de All-Rounder Pokémon in Pokémon Unite en op vlak van offense en endurance worden ze gezien als gebalanceerde fighters. Als je speelt als Lucario, dan moet je gebruik maken van zijn hoge mobility om met snelle aanvallen je vijanden te overdonderen, goals te scoren of terug te trekken als dat nodig is.

Hoewel Lucario een op melee gefocuste fighter is, moet je toch op de richting van zijn aanvallen letten. Het vraagt mogelijk de nodige oefening alvorens je weet hoe je al zijn aanvallen in je voordeel kunt gebruiken, maar het nodige werk is het zeker waard. Je wilt zeker geen aanval verspillen door hem in de verkeerde richting af te vuren!

Ondanks dat je Lucario niet moet laten evolueren in Pokémon Unite, is het toch slim om de eerste minuten van een wedstrijd te wijden aan hem zo snel mogelijk te laten levelen zodat je er zeker van bent dat je alle speciale aanvallen van Lucario hebt ontgrendeld. Verder is de kans ook groter dat je daardoor later in de wedstrijd verbeterde special moves voor hem vrijspeelt.

Wanneer je speelt als Lucario is het erg belangrijk dat je Pokémon vermijdt die je status effects kunnen geven, vooral Alolan Ninetales of Cinderace. Die effecten vernietigen namelijk snel de health van Lucario en maken terugtrekken en jezelf genezen erg moeilijk.

Een voordeel die andere spelers niet hebben, is dat Lucario beschikt over een uitstekende basic attack en dat geen enkele andere Pokémon in deze game het op dat vlak beter doet. Dat zorgt er niet alleen voor dat elke aanval meer schade doet, maar ook dat een derde aanval binnen een bepaalde gebied Pokémon naar achter gooit en hen daardoor mogelijk verdooft. Daardoor krijg je de kans om een sterkere aanval te doen!

Als je meer vertrouwen met Lucario krijgt, dan is het misschien ook een goed idee om zijn vaardigheid Steadfast toe te voegen aan je gevechtsstrategie.

Hoewel Steadfast je twee goede bonussen oplevert, wordt het enkel geactiveerd als Lucario zijn levensmeter bijna leeg is en daarom moet je op dat moment zijn gezondheid goed in de gaten houden. Idealiter moet je deze enkel gebruiken om je terug te trekken, maar het schild kan verder ook van pas komen tijdens het gevecht met Zapdos.

Bij sommige van Lucario zijn aanvallen moet je de richting zorgvuldig kiezen.

Wanneer de match begint, moet je kiezen tussen Quick Attack en Meteor Mash.

We raden je aan om te kiezen voor Quick Attack, omdat het een kortere cooldown heeft en je het kan gebruiken om damage te doen bij meerdere Pokémon. De truc om Quick Attack uit te voeren is, net zoals bij de meeste van Lucario zijn aanvallen, om te oefenen op het uitlijnen ervan; je leert erg vlug hoe je Quick Attack in de juiste richting doet, waardoor je snel meerdere tegenstanders kunt uitschakelen.

Wanneer je Level 5 bereikt, moet je kiezen tussen Extreme Speed en Power Punch.

Hier raden we je aan om te kiezen voor Power-Up Punch omdat dit je verschillende bonussen oplevert. Dat gaat van je basic attack een boost te geven en de cooldown, bij elke succesvolle poging, te laten dalen tot het doen van meer schade als de health van je slachtoffer al bijna op is.

Je moet deze move wel opladen als je wilt profiteren van de volledige kracht van deze aanval, daardoor kan het moeilijk zijn om hem te gebruiken in drukke gebieden. Gelukkig kun je dat met wat oefening - vooral als jij je vijanden besluipt - en door deze move te upgraden, tegengaan. Door dat laatste word je namelijk immuun voor elk obstakel als je de Power-Up Punch oplaadt.

Een andere reden waarom we je Power-Up Punch aanraden, is dat als je hem na Lucario zijn Unite Move Aura Cannon gebruikt, dan zal deze aanval meer schade aanrichten.

Op Level 7 moet je kiezen tussen Bone Rush en Close Combat.

We raden je aan Bone Rush te kiezen, want als je deze upgradet dan zal de cooldown van ExtremeSpeed of Power-Up Punch verhogen. Dat betekent dat je een aanval kunt beginnen met een van de twee bewegingen, gebruik Bone Rush en volg dat nadien op met ExtremeSpeed of Power-Up Punch - een combo die veel damage doet bij elke tegenstander.

Bone Rush geeft Lucario ook meer controle over het slagveld, dat komt omdat hij er een korte afstand al teleporterend mee overbrugt en meteen daarna wat damage doet. Je kunt dat ook gebruiken als laatste aanval om je vijanden mee te verrassen en mogelijk wat klappen te ontwijken. Het vraagt mogelijk opnieuw wat oefening om het maximale uit Bone Rush te halen.

Je ontgrendelt Lucario zijn Unite Move Aura Cannon op Level 9.

Aura Cannon is een krachtige afstandsaanval die aanvullend damage doet binnen de area of effect. Je moet zelf beslissen in welke richting je deze aanval doet en daarom is het belangrijk om een verstandige keuze te maken, want anders zal je deze aanval gewoon verspillen.

Beste ‘Held Items’ voor Lucario in Pokémon Unite uitgelegd

Bij het kiezen van 'Held Items' voor Lucario in Pokémon Unite, wil je gaan voor items die er voor zorgen dat je meer damage doet.

Dat kan gaan van iets tussen Scope Lens, dat je meer critical damage laat doen, tot Muscle Band, wat dan weer goed is als je Lucario zijn basic attacks sterker wilt maken. Je zou ook de Rocky Helmet kunnen gebruiken, daarmee doe je damage bij Pokémon die jou raken met hun aanvallen.

We raden je aan om Lucario tenminste twee op attack-gebaseerde items te geven, zodat je er zeker van bent dat hij zoveel mogelijk damage doet.

Voor het derde en laatste slot, kun je overwegen om voor een support item te gaan en welke je daarvoor neemt, hangt af van de aanvalsstrategie die je voor Lucario kiest. Wie zich meer wilt focussen op het aanvallen van het vijandige team gebruikt dan best een op healing gebaseerd item, zoals Shell Bell of Focus Band.

Wanneer je echter liever de focus legt op het scoren van goals, dan is het Score Shield een van de beste opties. Omdat dit schild goed is voor 7,5% van Lucario zijn maximale HP, zal dit item ervoor zorgen dat je scoorpogingen niet worden onderbroken door vijandige spelers.

Beste ‘Battle Items’ voor Lucario in Pokémon Unite uitgelegd

Net zoals bij de meeste fighters in Pokémon Unite is de Eject Button het beste ‘Battle Item’ dat je aan Lucario kunt geven. Dankzij dit item kun je optimaal profiteren van deze Pokémon zijn hoge mobility en dat zorgt er dan weer voor dat je snel de map kunt oversteken om ofwel een laatste goal te scoren of een teamgenoot te helpen.

Als je een vergelijkbaar effect met een lagere cooldown wilt krijgen, dan is X Speed zeker het overwegen waard! X Attack is ook een goede optie als je Lucario zijn krachtige moveset wilt verbeteren.

Wie het als laatste helemaal heeft gehad met dat Lucario steeds het slachtoffer wordt van status effects, probeert best eens Full Heal uit. Dat item haalt status conditions weg, maakt je er tijdelijk immuun voor en geeft je de kans om je terug te trekken of je tegenstander alsnog te verslaan.

Zo ontgrendel je Lucario in Pokémon Unite

Om Lucario in Pokémon Unite te ontgrendelen, moet je zijn Pokémon license van de Unite Battle Committee kopen.

Lucario zijn Pokémon license kost 10.000 Aeos Coins of 575 Aeos Gems.

Veel plezier als je speelt als Lucario in Pokémon Unite!

Read this next