Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Unite - Greninja build: Beste items en moves voor Greninja uitgelegd

Onze aanbevelingen voor de beste Greninja build.

Een sterke Greninja build helpt je met het benutten van het potentieel van deze Attacker in Pokémon Unite - de MOBA Pokémon game.

Greninja, zoals Cinderace en Gardevoir, wordt een echte powerhouse in de laatste stadia van de match, dus je moet de beste items en moves voor Greninja kennen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent.

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor de beste Greninja build of, als je een andere Pokémon wilt gebruiken, bekijk onze Pokémon Unite tier list.

Op deze pagina:

Pokémon Unite Launches on Nintendo Switch on July 21!Bekijk op YouTube

Beste Greninja build: Onze aanbevelingen voor de beste Greninja moveset in Pokémon Unite

Greninja is een Attacker in Pokémon Unite, wat betekent dat hij veel schade kan aanrichten, maar een laag uithoudingsvermogen heeft. In tegenstelling tot de meeste aanvallers heeft Greninja ook een hoge mobiliteit en mogelijkheid om te scoren, waardoor hij goed is om over de map te bewegen en goals te maken.

Het nadeel is echter dat Greninja vrij zwak is tijdens het begin van de match en pas zijn volledige kracht benut bij het bereiken van zijn laatste evolutie. Voor meer informatie over Greninja's evolutielijn, ga dan naar de volgende sectie.

Daarom moet je aan het begin van de match beginnen met het levelen van Greninja, ervoor zorgen dat je het grootste deel van zijn moveset hebt vrijgespeeld en dat je ook echt als Greninja speelt. Als je dat bereikt hebt, moet je vooral samen met je teamgenoten vechten, het liefst met een Supporter Pokémon als er eentje in je team zit, want die helpen tegen het lage uithoudingsvermogen van Greninja.

Blijf als Greninja bij je teamgenoten.

Hoe lager Greninja's gezondheid is, hoe dodelijker hij wordt. Dat is te danken aan Torrent, Greninja's ability, dat zowel de aanval en de bewegingssnelheid verhoogt als je eenmaal minder dan de helft van je gezondheid hebt.

Torrent gebruiken is echter riskant, omdat er altijd de kans bestaat om knock-out te gaan. Het is belangrijk om te weten dat Greninja is geclassifeerd als een 'expert', dus de Pokémon is lastig om onder de knie te krijgen.

Het interessante is dat je de effecten van Greninja's Basic Attack kunt veranderen afhankelijk van hoe ver je van de tegenstander bent; het vermindert de bewegingssnelheid van je tegenstander als je het als afstandaanval gebruikt, terwijl je met de close combat move meer schade doet naarmate de gezondheid van de vijand wordt verlaagd. Dat is ontzettend nuttig aan het begin van een match, wanneer Greninja als Froakie vrij zwak is, en als je het goed gebruikt, helpt het je om Greninja veilig te levelen.

Aan het begin van de match heb je de keuze tussen Bubble en Substitute.

We raden je aan om Bubble te kiezen, omdat het je de aanvalskracht geeft die je nodig hebt in de beginfase van het gevecht. Het vermindert ook de bewegingssnelheid van de Pokémon van je tegenstander - of dat nu een wilde Pokémon is of een vijandige speler - waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om het gevecht af te maken.

Bij het bereiken van Level 5, heb je de keuze tussen Double Team en Smokescreen.

Voor deze keuze, raden we Smokescreen aan. Dat komt doordat het je volgende Basic Attack een boost geeft, terwijl het je ook in staat stelt snel in een bepaalde richting te bewegen. Je kunt Smokescreen gebruiken om te ontsnappen of om een sluipaanval uit te voeren, want na gebruik wordt je bewegingssnelheid verhoogd.

Eenmaal geüpgraded, verhoogt Smokescreen ook je aanval voor een korte periode.

Op Level 7, moet je kiezen tussen Water Shuriken of Surf.

We raden aan om Surf te kiezen, omdat het een deel van Greninja's gezondheid herstelt en, na te zijn geüpgraded, de hoeveelheid HP die het geeft ook zal worden verhoogd. Surf brengt ook meer schade toe aan vijanden met een lage gezondheid en de cooldown van deze move wordt volledig gereset als het een tegenstander knock-out slaat.

Dat betekent dat Surf niet alleen veel schade toebrengt, maar je het ook meerdere keren achter elkaar kunt gebruiken - door eerst je zwakkere tegenstanders aan te vallen, voordat je de sterkste aanvalt, wat het dus geweldig maakt voor crowd control. Je moet misschien eerst oefenen om Surf op deze manier te gebruiken, maar het is de moeite waard.

Op Level 9, ontgrendel je Greninja's Unite Move Waterburst Shuriken.

De truc om Waterburst Shuriken te gebruiken is om de locatie goed uit te zoeken; je wilt er zeker van zijn dat je schade toebrengt aan tenminste één vijand, terwijl je ook voordeel haalt uit het effect van de move. Om deze reden is het een goed idee om Water Shuriken op een groep tegenstanders te gebruiken, omdat je dan de meeste kans hebt om meerdere effecten te benutten.

Het gebruik van Waterburst Shuriken vergt, net als Surf, enige oefening, maar als je het goed gebruikt, kan het de move zijn die je nodig hebt om een wedstrijd in je voordeel te beëindigen.

Greninja evoluties in Pokémon Unite explained

Greninja, net zoals Cinderace en Gardevoir, is een derde fase evolutie, wat betekent dat hij in Pokémon Unite de match zal beginnen als de eerste Pokémon in de evolutielijn.

Hij start de match als Froakie, dan, op Level 5, evolueert hij in Frogadier en op Level 7 evolueert hij in Greninja.

Beste 'Held Items' voor Greninja in Pokémon Unite uitgelegd

Bij het uitzoeken van de beste 'Held Items' voor Greninja in Pokémon Unite is het een goed idee om items te kiezen die zowel zijn mobiliteit (zoals de Flat Stone) als zijn aanvalskracht (zoals de Scope Lens, Muscle Band of Attack Weight) vergroten.

Deze boost voor Greninja's aanvalskracht helpt je om meer schade toe te brengen aan je tegenstanders, waardoor je niet knock-out gaat en je die o zo belangrijke punten kunt verzamelen. De Float Stone helpt je echter om uit gevaarlijke situaties te ontsnappen, je in een gevecht te storten om een aanval uit te voeren of om een goal te scoren. Aangezien Greninja daar al vrij goed in is, zal het verbeteren ervan helpen om hem een lastigere tegenstander te maken.

Het kiezen van de juiste 'Held Items' geeft Greninja's beste statiestieken een boost.

Voor het derde item raden we aan iets te kiezen met meer defensieve kwaliteiten die bij je speelstijl past.

Als je Greninja's Ability Torrent niet wilt gebruiken, dan raden we je aan om Shell Bell te kiezen. Dat item herstelt een deel van Greninja's gezondheid wanneer je met succes een move raakt, waardoor je zijn lage uithoudingsvermogen compenseert, vooral wanneer je in een gevecht betrokken raakt.

Als je Torrent onderdeel hebt gemaakt van je Greninja build, raden we je echter aan om Score Shield te nemen, die creëert een klein schild wanneer je een poging doet om een goal te maken. Het item helpt je te profiteren van Greninja's scoringsstatus, zonder te lijden onder zijn lage uithoudingsvermogen.

Beste 'Battle Items' voor Greninja in Pokémon Unite uitgelegd

Als het op 'Battle Items' voor Greninja in Pokémon Unite aankomt, ben je waarschijnlijk geneigd om voor Potion te kiezen en gezien het lage uithoudingsvermogen van deze Pokémon is dat een verstandige keuze. Je moet het echter voorzichtig gebruiken, vooral als je gebruik wilt maken van Greninja's Torrent ability.

Ander goede opties zijn de Eject Button, waarmee je in een bepaalde richting kunt bewegen, en de Fluffy Tail, die handig is om Pokémon als Zapdos en Rotom uit te schakelen. Het is ook handig bij aanvang van een match als je Bouffalant of Ludicolo wilt uitschakelen.

Hoe ontgrendel je Greninja in Pokémon Unite

Om Greninja in Pokémon Unite te ontgrendelen moet je zijn Pokémon license uit de 14-daagse Welcome Gifts-selectie hebben ontvangen door veertien dagen lang in te loggen in Pokémon Unite.

Als je Greninja's Pokémon license wilt kopen, kost het 10,000 Aeos Coins of 575 Aeos Gems bij de Unite Battle Committee.

Veel succes met Greninja!

Read this next