Skip to main content

Pokémon Unite - Gengar build: Beste items en moves voor Gengar uitgelegd

Onze aanbevelingen voor de beste Gengar build.

Een sterke Gengar build helpt je om je spookachtige krachten te benutten in Pokémon Unite - de MOBA Pokemon game.

Gengar is een Speedster Pokémon, net zoals Absol, die vooral sterk is in het toebrengen van een aantal statuseffecten aan zijn vijanden, maar om dat goed te doen moet je de beste items en moves voor Gengar kennen.

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor de beste Gengar build, maar als je liever een andere Pokémon gebruikt, lees dan onze Pokémon Unite tier list.

Op deze pagina:

Pokémon Unite Launches on Nintendo Switch on July 21!Bekijk op YouTube

Beste Gengar build: Onze aanbevelingen de beste Gengar moveset in Pokémon Unite

Gengar behoort tot de Speedster Pokémon van Pokémon Unite, dus hij profiteert van zijn hoge mobiliteit en aanval stats. Hij is ook geclassificeerd als een 'expert', dus het is de moeite waard om te oefenen met Gengar voordat je hem gebruikt in een Ranked match.

Een van Gengars sterkste punten is zijn talent om statuscondities toe te brengen aan zijn vijanden. Of het nu gaat om het vergiftigen van een vijand of hem in slaap te brengen, Gengar kan zijn tegenstander met één snelle move in het nadeel brengen. Daarom wil je minstens één move met een statusconditie in je Gengar build hebben.

Het nadeel van Gengar is dat hij, net als Gardevoir en Greninja, pas in de latere fase van een match zijn volledige potentieel kan benutten als hij volledig geëvolueerd is en een complete moveset heeft. Daarom moet je in het begin van de match vooral concentreren op het aanvallen van wilde Pokémon, zodat je hem kunt levelen en zijn moveset kunt vrijspelen.

Blijf vooral in het midden van de map, omdat daar veel wilde Pokémon zijn en het makkelijker is om het team van de tegenstander te ontwijken. Vergeet ook niet dat je de locaties van wilde Pokémon op je mini-map kunt zien.

Voor meer informatie over Gengars evoluties, bekijk dan de volgende sectie.

Level Gengar zo snel mogelijk.

Als Gengar eenmaal volledig geëvolueerd is, is het een goed idee om bij je teamgenoten te blijven. Gengar mag dan een melee fighter zijn, je kunt vijanden op langere afstand raken, zolang je maar back-up hebt. Als je echter liever alleen gaat, concentreer je dan op 1v1 gevechten, anders kun je overweldigd worden.

Gengars ability Levitate verhoogt gelukkig zijn bewegingssnelheid buiten gevechten, zodat je je teamgenoten kunt bijbenen als je knock-out bent geslagen. Het is ook handig om snel naar een goal te sluipen.

Kijk Gengar gaan!

Als de match begint heb je de keuze tussen Will-O-Wisp en Lick.

We raden je aan om Will-O-Wisp te kiezen, omdat het je de nodige kracht geeft om sneller te levelen in het eerste gedeelte van de match. Een goed geplaatste Will-O-Wisp-aanval heeft ook de mogelijkheid om meerdere tegenstanders aan te vallen en omdat het je vijanden verbrandt, kun je er gemakkelijk alle wilde Pokémon mee aanpakken die je tegenkomt.

Op Level 5, heb je de keuze tussen Shadow Ball of Sludge Bomb.

We raden hier Sludge Bomb aan, omdat je hiermee vijanden kunt vergiftigen. Deze passieve schade wordt verhoogd zodra Sludge Bomb upgradet, wat het daarna een zeer krachtige aanval maakt. Het is een goed idee om Sludge Bomb als openingsaanval in te zetten, want dan kun je volledig profiteren van het statuseffect.

Tot slot, op Level 7, heb je de keuze tussen Dream Eater of Hex.

Voor deze keuze raden we Dream Eater aan, vanwege de vele voordelen die het biedt. Ten eerste zorgt het ervoor dat de Pokémon van de tegenstander in slaap valt, wat vooral handig is als je samen met een teamgenoot tegen meerdere vijanden vecht. Gengar verschijnt dan achter de Pokémon om aan te vallen en herstelt vervolgens een deel van zijn gezondheid en de cooldown van Shadow Ball of Sludge Bomb.

Daarom moet je het gevecht altijd beginnen met Sludge Bomb of Shadow Ball. Als je deze aanval eenmaal geüpgraded hebt, wordt Gengar nog gevaarlijker en als je Sludge Bomb hebt gekozen, kun je optimaal profiteren van de statuseffecten die deze Pokémon veroorzaakt.

Gengars Unite Move Phantom Ambush unlockt op Level 9.

Om het volledige potentieel van deze move te gebruiken, moet je hem zorgvuldig plaatsen en oefenen, want als je hem goed gebruikt, verlaagt Gengar de gezondheidsmeter van de tegenstander op drastische wijze. Hij is perfect om samen met teamgenoten tegen vijandelijke Pokémon te vechten, omdat je hiermee sluipaanvallen kunt uitvoeren en snel in een chaotisch gevecht kunt bewegen.

Gengars evoluties in Pokémon Unite uitgelegd

Gengar is, net zoals Cinderace en Gardevoir, de laatste evolutie. Dat betekent dat je in Pokémon Unite de match begint als Gastly.

Gastly evolueert in Haunter op Level 5, die zal dan evolueren in Gengar op Level 9.

Beste 'Held Items' voor Gengar in Pokémon Unite uitgelegd

Bij het kiezen van 'Held Items' voor Gengar in Pokémon Unite, wil je items kiezen die zijn aanvalskracht verhogen en een boost geeft aan zijn genezing.

Voor de aanvalsboosts raden we aan om voor Wise Glasses te kiezen, die de speciale aanvallen verhoogt, en de Scope Lens, die je critical-hit damage verhoogt. De krachtigste aanvallen van Gengar zijn namelijk zijn hoofdaanvallen, zoals Sludge Bomb. Dus je wilt gebruik maken van de schade die ze veroorzaken. Je hebt ook de keuze voor Sp. Attack Specs, maar die geeft pas een boost als je een goal hebt gemaakt.

Voor een healing item raden we je aan om Leftovers of een Shell Bell te kiezen. Het verschil is dat de Leftovers de gezondheid buiten gevechten herstelt, terwijl Shell Bell de gezondheid herstelt als je iemand raakt, dus je voorkeur hangt af van je speelstijl.

Shell Bell is perfect voor degenen die graag in een gevecht springen, terwijl Leftovers ideaal is voor spelers die voorkeur geven aan de stealth aanpak.

Beste 'Battle Items' voor Gengar in Pokémon Unite uitgelegd

Hoewel Potion het eerste 'Battle Item' is dat je vrijspeelt in Pokémon Unite, is het nog altijd een goede keuze voor Gengar. De mogelijkheid om snel wat van je gezondheid te genezen, compenseert enigszins het lage uithoudingsvermogen van Gengar, wat vooral in het begin van de match van pas komt.

De Eject Button is ook een goede keuze, omdat het gebruik maakt van Gengars bewegingssnelheid. Het helpt je ook om uit gevaarlijke situaties te ontsnappen.

Tot slot wil je misschien experimenteren met Fluffy Tail, ook al werkt die alleen op wilde Pokémon. Daarmee kun je moeilijkere wilde Pokémon gemakkelijker uitschakelen. Dat is vooral in het begin van de match handig als je Gastly wilt levelen.

Hoe ontgrendel je Gengar in Pokémon Unite

Om Gengar in Pokémon Unite te ontgrendelen moet je de Pokémon license van de Unite Battle Committee kopen.

Gengars Pokémon license kost 10,000 Aeos Coins of 575 Aeos Gems.

Veel plezier met Gengar in Pokémon Unite!

Read this next