Skip to main content

Pokémon Unite - Gardevoir build: Beste items en moves voor Gardevoir uitgelegd

Onze aanbevelingen voor de beste Gardevoir build.

Een krachtige Gardevoir build helpt je het volledige potentieel van deze Attacker Pokémon te omarmen in Pokémon Unite - de MOBA Pokémon game.

Gardevoir is de eerste Pokémon die sinds de lancering van Pokémon Unite is toegevoegd en, om een goede build te maken, moet je de beste items en moves voor Gardevoir kennen.

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor de beste Gardevoir build of, als je liever een andere Pokémon gebruikt, ga naar onze Pokémon Unite tier list.

Op deze pagina:

Pokémon UNITE is NU uit op Nintendo Switch!Bekijk op YouTube

Beste Gardevoir build: Onze aanbevelingen voor de beste Gardevoir moveset in Pokémon Unite

Gardevoir is een Attacker in Pokémon Unite, wat inhoudt dat ze veel schade doet maar ook een laag uithoudingsvermogen heeft. Hierom kun je het beste Gardevoirs langeafstandsaanvallen gebruiken, zodat je niet het risico loopt omsingelt te raken.

Voordat we naar Gardevoirs moveset gaan kijken, is het belangrijk om aan te stippen dat ze dankzij haar lage uithoudingsvermogen erg zwak is aan het begin van een match. Terwijl ze nog een Ralts is, raden we aan dat je je voornamelijk richt op het vergaren van EXP zodat Ralts evolueert en zo snel mogelijk sterkere moves krijgt.

Neem vooral een kijkje naar het volgende hoofdstuk, waar we meer over Gardevoirs evoluties vertellen.

Gardevoirs volledige potentieel ontgrendelen in Pokémon Unite vergt wel wat oefening. Het eerste wat je onder de knie moet krijgen is de afstand van Gardevoirs standaardaanval.

Hiermee kun je Pokémon van een afstand aanvallen, wat enorm nuttig is aan het begin van een match. Het betekent dat je veilig wilde Pokémon kunt aanvallen zonder dat je je health op het spel moet zetten en dus langer in leven blijft.

Gebruik het bereik van je standaardaanval in jouw voordeel.

Met de ability 'Synchronize' hou je Gardevoir ook langer in het gevecht, hoewel dit anders werkt. Hiermee stuur je damage-over-time en verlaagde bewegingssnelheid terug naar je vijand. Je straft ze dus af voor het feit dat ze jou aanvallen.

Aan het begin van een match moet je kiezen tussen 'Confusion' en 'Teleport'.

We raden aan dat je Confusion kiest, want hoewel 'Teleport' helpt met de lage snelheid van Ralts, heeft het niet de aanvalskracht die je nodig hebt aan het begin van een match. Zoals we al eerder zeiden, jouw doel in de eerste paar minuten is om zo snel mogelijk EXP te vergaren en daar helpt 'Teleport' nu eenmaal niet bij.

Op level 6 kies je tussen 'Psyshock' of 'Future Sight'.

Hier raden we Psyshock aan, vanwege hoe de cooldown steeds korter wordt bij een succesvolle aanval. Aangezien 'Psychock' driemaal een bepaalde locatie raakt, betekent met een beetje mazzel dat je niet lang hoeft te wachten voordat de move weer beschikbaar is.

'Psyshock' is ook gemakkelijk van een afstand te gebruiken en, nadat je hem hebt geüpgrade, doet de move ook nog eens meer schade bij elke keer dat hij een Pokémon raakt.

Op level 8 moet je kiezen tussen 'Psychic' en 'Moonblast'.

Hier raden we Moonblast aan, omdat het zowel je tegenstanders wegduwt alsook stunt. Moonblast is dus perfect om snel weg te rennen of voor een gemakkelijke 'Crowd Control'. Volg je dit op met een (liefst geüpgrade) 'Psyshock' kan 'Moonblast' nog wel eens het einde van je tegenstanders betekenen.

Wanneer je de move upgrade geeft 'Moonblast' een schild rondom Gardevoir, waardoor je ook nog eens beschermd bent.

Op level 10 ontgrendel je Gardevoir's Unite Move - Fairy Singularity.

Deze move genereert een vortex die alle Pokémon binnen een bepaalde radius aantrekt, waardoor je ze makkelijk kunt aanvallen. Aan het einde van deze move blaast de vortex ze weer weg voor wat extra schade.

Hierdoor is 'Fairy Singularity' de perfecte move om op meerdere vijanden te gebruiken, vooral als ze op je een van je goals afrennen.

Gardevoirs evoluties in Pokémon Unite uitgelegd

Gardevior is de laatste van drie evoluties. Dat houdt in dat je in Pokémon Unite start als Ralts.

Om Gardevoir te krijgen, moet je eerst Ralts naar level 6 krijgen, waar ze in Kirlia evolueert. Vervolgens train je door tot level 10 om in Gardevoir te veranderen. Let er op dat je dit elke match opnieuw moet doen!

Beste 'Held Items' voor Gardevoir in Pokémon Unite uitgelegd

Als het gaat om held items voor Gardevoir in Pokémon Unite raden we in ieder geval een 'Float Stone' aan. Hiermee verhoog je Gardevoirs lage snelheid buiten gevechtssituaties, waardoor je snel over de map kunt bewegen.

Vervolgens is het net als bij alle andere Attackers verstandig om Gardevoir een 'Shell Bell' te geven, waarmee ze wat HP terugkrijgt wanneer ze aanvalt. Aangezien Attackers weinig uithoudingsvermogen hebben, houdt dit Gardevoir zeker in leven!

Tot slot is het verstandig om Gardevoir een item te geven waarmee haar aanval, speciale aanval of beide wordt versterkt. Hiervoor kun je de 'Wise Glasses' kiezen, waarmee je je speciale aanval verhoogt. Maar je kunt ook voor de 'Scope Lens' gaan waarmee je critical hit-kans hoger wordt. Ideaal voor een Attacker Pokémon.

Met items zoals de 'Scope Lens' verhoog je de aanvalskracht van Gardevoir.

Onthoud goed, je krijgt extra held item slots wanneer je trainer level 7 en 10 bereikt. Vanaf level 9 kun je met 'Item Enhancers' de items verbeteren.

Beste 'Battle Items' voor Gardevoir in Pokémon Unite uitgelegd

Wanneer je een battle item voor Gardevoir kiest, is het verleidelijk om voor een 'Potion' te gaan. Dat is opzich een goede keuze maar het loont de moeite om naar andere opties te kijken.

Zowel 'X Attack' en 'X Speed' zijn goede keuzes voor Gardevoir. De eerste verhoogt je aanvalskracht en de tweede verhoogt je bewegingssnelheid. Welke je kiest hangt van je speelstijl af: Wil je liever sterke langeafstandsaanvallen of sta je liever oog in oog met je vijand?

Tenslotte is 'Eject Button' zoals bij de meeste Pokémon een uitstekende keuze voor Gardevoir. Met een cooldown van 55 seconde kun je snel naar een bepaalde richting ontsnappen, zowel van een vijand weg of naar een goal toe. Aangezien Gardevoir best traag is maakt 'Eject Button' een gigantisch verschil.

Hoe ontgrendel je Gardevoir in Pokémon Unite

Om Gardevoir in Pokémon Unite te ontgrendelen moet je haar Pokémon license van de Unite Battle Committee kopen.

Gardevoir's license kost 8000 Aeos Coins of 460 Aeos Gems.

Veel plezier met Gardevoir in Pokémon Unite!

Read this next