Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Trading Card Game uitbreiding Scarlet en Violet aangekondigd

Bevat vernieuwde kaartontwerpen.

The Pokémon Company International kondigt aan dat de Pokémon Trading Card Game uitbreiding Scarlet en Violet vanaf 31 maart 2023 wereldwijd beschikbaar is. Die expansie is geïnspireerd op de gelijknamige games en bevat vernieuwde kaartontwerpen.

Scarlet en Violet zorgt volgens The Pokémon Company voor “krachtige aanvallen" en nieuwe Abilities. Daarnaast is de Pokémon ex-mechanic terug van weggeweest. Die laatste zorgt bij elke evolutie voor verhoogde HP.

Er is echter een nadeel aan die mechanic verbonden, want wanneer een Pokémon ex wordt uitgeschakeld kost dat niet één maar twee Prize-kaarten.

Om de speelkaarten van Pokémon TCG overeen te laten komen met de Japanse editie, krijgen de kaarten in deze set vernieuwde kaartontwerpen. Zo zijn de gele randen nu grijs geworden.

Verder zie je nu enkele subcategorieën voor Trainer-kaarten (zoals Supporter, Item en Stadium, in de linkerbovenhoek staan). Het energiesymbool op Basic Energy-kaarten is aangepast. En de uitbreidingssymbolen op alle kaarten worden vervangen door uitbreidingscodes en taalcodes.

Koraidon Ex en Miraidon Ex.

Het zijn fijne tijden voor Pokémon Trading Card Game-fans. Zo onthulde The Pokémon Company International begin november ook al de Pokémon Trading Card Game-uitbreiding Crown Zenith en toonde het in oktober ook de nieuwe Pokemon TGC-kaart Silver Tempest Crobat

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Pokémon Trading Card Game

Tabletop Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties