Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Sword en Shield krijgen Expansion Pass

Inclusief heel wat oude en nieuwe Pokémon.

De Pokémon Sword en Shield Expansion Pass voegt twee nieuwe regio's en een reeks nieuwe Pokémon toe aan de game.

Tijdens de laatste Nintendo Direct heeft The Pokémon Company onthuld dat Pokémon Sword en Shield een Expasion Pass krijgen. De uitbreidingen kosten 30 euro en voegen in de loop van dit jaar twee nieuwe regio's toe aan de game. Daar maken heel wat nieuwe en terugkerende Pokémon hun opwachting.

In juni krijg je toegang tot The Isle of Amor. Dat eiland is geïnspireerd op The Isle of Man. Daar vind je onder andere een nieuwe training dojo. Op het eiland kun je eveneens de nieuwe legendary Pokémon Kubfu vangen. Die evolueert op zijn beurt in Urfishu, die twee verschillende vormen heeft met elk een eigen Gigantamax-form.

In de herfst van dit jaar trek je dan weer naar het op Schotland gebaseerde Crown Tundra. Die regio introduceert onder andere Pokémon dens, een soort dungeons waar je oude en nieuwe legendary Pokémon vindt. Ook de nieuwe Pokémon Calyrex maakt daar zijn opwachting.

Volgens de ontwikkelaar zijn beide nieuwe regio's ongeveer even groot als de Wild Area in de basisgame. Naast de nieuwe content brengt de uitbreiding eveneens meer dan 200 oude Pokémon naar de Galar-regio. Ook wie de Expansion Pass niet koopt, kan daarvan meegenieten. Eigenaars van de DLC kunnen hun Pokémon immers ruilen met wie enkel de basisgame bezit.

Ook enkele bestaande Pokémon krijgen een Gigantamax-form. Dat is het geval voor onder andere Venusaur en Blastoise. Pokémon Sword en Shield krijgen elk een afzonderlijke Expansion Pass. Beide versies bevatten traditiegetrouw enkele subtiele verschillen.

Wie niet kan wachten op de Expansion Pass, kan vanaf vandaag in Wedgehurst Station de nieuwe Galarian Slowpoke krijgen. In afwachting kun je ook nog eens onze Pokémon Sword en Shield review lezen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties