Skip to main content

Pokémon Sun en Moon - Evolution Items: Fire, Water, Leaf, Thunder Stone en meer

Special needs.

In Pokémon Sun en Moon evolueren sommige Pokémon alleen als je het juiste evolutie item op ze gebruikt. De bekendste van die items zijn de evolution stones, vooral handig als je Eevee in een van zijn vele evolutievormen wilt veranderen. Maar er zijn ook nog andere evolution items zoals klauwen en technologische snufjes.

Sommige van die items kun je makkelijk in de winkel kopen, maar voor andere moet je wat beter op zoek gaan. Op deze pagina hebben we alle evolutie items op een rij gezet, inclusief hun locatie en voor welke Pokémon evoluties ze nodig zijn.

Meer informatie over de verschillende manieren waarop Pokémon evolueren, lees je in: Pokémon Sun en Moon - Evoluties: zo evolueren alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - Evolutie items: locaties en bijpassende Pokémon

 • Fire Stone

  Diglett's Tunnel, Poké Pelago, Konikoni City winkel

  Vulpix -> Ninetales, Growlithe -> Arcanine, Eevee -> Flareon, Pansear -> Simisear

  Een bloedhete steen die geliefd is bij Fire-Pokémon. De bekendste evolutie die een Fire Stone nodig heeft, is natuurlijk Eevee naar Flareon. Die steen kun je trouwens makkelijk in de Konikoni City shop kopen.

 • Ice Stone

  Po Town, Poké Pelago

  Alolan Vulpix -> Alolan Ninetales, Alolan Sandshrew -> Alolan Sandslash

  Een ijskoude steen die op de tropische eilanden van Sun en Moon toch nog zijn nut heeft. Je hebt de Ice Stone namelijk nodig om de Alola-vormen van Vulpix en Sandshrew te evolueren. Kijk goed rond in de Po Town of hoop op het beste in Poké Pelago.

 • Water Stone

  Route 8, Poké Pelago, Konikoni City Winkel

  Poliwhirl -> Poliwrath, Shellder -> Cloyster, Staryu ->Starmie, Eevee -> Vaporeon, Lombre -> Ludicolo, Panpour -> Simipour

  Je steekt beter geen Water Stone in je broekzak als je gênante momenten wilt vermijden. Het is een waardevolle steen, omdat het heel wat Pokémon evolueert. Cloyster, Starmie en Vaporeon zijn bijvoorbeeld nuttige aanvullingen op je team. Gelukkig kun je een hele berg Water Stones in het winkeltje in Konikoni City kopen.

 • Leaf Stone

  Poké Pelago, Konikoni City Winkel

  Gloom -> Vileplume, Weepinbell -> Victreebel, Exeggcute -> Exeggutor, Nuzleaf -> Shiftry, Pansage -> Simisage

  Een Leaf Stone moet rijk zijn aan plantaardige voedingsbestanddelen, want heel wat Pokémon gebruiken het om te evolueren. Onze favoriet? Langnek Exeggutor natuurlijk. Leaf Stones vind je in het winkeltje in Konikoni City.

 • Thunder Stone

  Route 8, Poké Pelago, Konikoni City Winkel

  Pikachu -> Raichu, Eevee -> Jolteon, Eelektrik -> Eelektross

  Zonder een Thunder Stone zou Pokémon-mascotte Pikachu nooit kunnen evolueren. De Alolan Raichu is trouwens een verbetering tegenover het origineel, want hij leert de krachtige aanval Psychic. Ga naar het winkeltje in Konikoni City om een Thunder Stone te kopen.


Meer Pokémon Sun en Moon tips:

Pokémon Sun en Moon - Starters: Rowlet, Litten of Popplio kiezen?

Pokémon Sun en Moon - Evoluties: zo evolueren alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - QR Codes voor alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - Zygarde Cell en Core locaties

Pokémon Sun en Moon - Evoluties: zo evolueren alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - Exclusieve Pokémon en andere verschillen tussen beide versies

Pokémon Sun en Moon - SOS Battles: Shiny en zeldzame Pokémon vangen

Pokémon Sun en Moon tips en tricks voor beginners en experts


 • Moon Stone

  Route 13, Poké Pelago, Clefairy, Jigglypuff, Cleffa

  Nidorina -> Nidoqueen, Nidorino -> Nidoking, Clefairy -> Clefable, Jigglypuff -> Wigglytuff, Skitty ->Delcatty, Munna -> Musharna

  Volgens geruchten komt deze steen uit de ruimte. Je gebruikt een Moon Stone om onder andere Clefairy en Jigglypuff te evolueren. Leuk weetje: als je geluk hebt, kun je er met een aanval zoals Thief of Covet eentje van een wilde Clefairy, Jigglypuff en Cleffa stelen.

 • Sun Stone

  Blush Mountain, Poké Pelago

  Gloom -> Bellossom, Sunkern -> Sunflora, Cottonee -> Whimsicott, Petilil -> Lilligant, Heloptile -> Heliolisk

  Met zo'n steen haal je meteen het zonnetje in huis. Stel Pokémon zoals Cottonee en Petilil bloot aan de stralen van een Sun Stone en ze evolueren meteen. Fotosynthese is duidelijk niet te onderschatten!

 • Oval Stone

  Paniola Ranch, Poké Pelago, Happiny

  Happiny -> Chansey

  Deze steen is zo rond als een Pokémon-ei. Laat een Happiny een Oval Stone vasthouden, stijg een level tijdens daglicht en pats, je hebt een Chansey. Gelukzak! Met een beetje geluk en Thief of Covet kun je ook zo'n steen van een wilde Happiny stelen.

 • Dawn Stone

  Hau'oli City, Poké Pelago

  Kirlia -> Gallade, Snorunt -> Froslass

  Deze glinsterende evolutie steen heb je nodig om een Kirlia naar de Gallade en een Snorunt naar de Froslass te evolueren. Let ook op dat je Kirlia mannelijk en je Snorunt vrouwelijk moet zijn om dat te doen.

 • Dusk Stone

  Poni Wilds, Poké Pelago

  Murkrow -> Honchkrow, Misdreavus -> Mismagius, Lampent -> Chandelure, Doublade -> Aegislash

  Deze duistere steen is nodig om een heleboel Ghost- en Dark-Pokémon te laten evolueren, zoals Murkrow naar Honchkrow.

 • Prism Scale

  Exeggutor Island, vissen

  Feebas -> Milotic

  Een mysterieuze schelp die schittert in alle kleuren van de regenboog. Geef het aan een Feebas en ruil de lelijke vis om 'm in een prachtige (en krachtige) Milotic te evolueren. De Prism Scale ligt op maar één plaats, maar met een beetje geluk sla je er tijdens het vissen ook eentje aan de haak.

 • Metal Coat

  Magnemite, Skarmory, Beldum

  Onix -> Steelix, Scyther ->Scizor

  Dit voorwerp heeft een dubbele functie. Als een Pokémon het vasthoudt, maakt het aanvallen van het Steel-type een beetje krachtiger. Geef je het aan een Onix of een Scyther en ruil je die Pokémon vervolgens, dan krijg je een Steelix of Scizor. Metal Coat is niet makkelijk te vinden. Je moet het met Thief of Covet stelen van een Magnemite, Skarmory of Beldum. Er is slechts 5% kans dat ze Metal Coat bij zich hebben, dus je hebt wel wat geduld nodig.

 • Magmarizer

  Seafolk Village, Battle Tree winkel, Magmar, Magby

  Magmar -> Magmortar

  Magmarizer is een doos vol met magma-energie. Best niet laten vallen, dus! Geef er een aan een Magmar en ruil de vurige eend om 'm in een Magmortar te evolueren. Alola heeft Magmarizers in overvloed. Met een beetje geluk kun je er met Thief of Covet zelfs eentje van een wilde Magmar of Magby stelen.

 • Electrizer

  Seafolk Village, Battle Tree winkel, Electabuzz, Elekid

  Electabuzz -> Electivire

  Electrizer is de Pokémon-variant van een powerbank. Zouden de inwoners van Alola dat gebruiken als ze Pokémon GO spelen? Enfin, je gebruikt het Electrizer om een Electabuzz in een Electivire te evolueren. Gewoon even laten vasthouden en ruilen. Probeer er met Thief of Covet ook eens eentje van een wilde Electabuzz of Elekid te pikken.

 • King's Rock

  Route 1, Battle Tree winkel, Poliwhirl, Poliwrath, Slowbro, Politoed, Hariyama

  Poliwhirl -> Politoed, Slowpoke -> Slowking

  King's Rock kun je voor twee dingen gebruiken. Als je Pokémon het vasthoudt, dan kan het gebeuren dat je vijand 'flincht' als je aanvalt. Of geef het aan een Poliwhirl of Slowpoke en ruil die Pokémon om een evolutie te krijgen. Als je een verzameling Kings Rocks wilt aanleggen, kun je er altijd met Thief of Covet een proberen te stelen.

 • Razor Claw

  Jangmo-o, Hakamo-o, Kommo-o

  Sneasel -> Weavile

  Een Pokémon die Razor Claw vasthoudt, heeft meer kans om een Critical Hit toe te brengen. Of geen het aan een Sneasel en level die 's nachts op om 'm in Weavile te evolueren. Razor Claws zijn vrij zeldzaam in Alola: je kunt ze enkel van Jangmo-o, Hakamo-o en Kommo-o stelen.

Read this next