Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Sun en Moon - 5 dingen die je moet weten

Voor je je koffers pakt.

Pokémon Sun en Moon lanceerde afgelopen week. De nieuwe games zijn min of meer de afsluiter van de twintigste verjaardag van de reeks. Het verhaal speelt zich af in Alola, een op Hawaii gebaseerde regio die qua vorm en inhoud afwijkt van wat de Pokémon-games normaal te bieden hebben. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan zeker deze vijf dingen die je moet weten.

Nieuwe generatie Pokémon

Met Pokémon Sun en Moon breekt een nieuwe generatie Pokémon aan. Verwacht je dus maar aan een hele resem monsters die je nog nooit eerder gezien hebt. Met meer dan zevenhonderd beschikbare Pokémon wordt het vast geen eenvoudige klus om een team van zes samen te stellen. Ook zijn er nieuwe aanvallen en abilities, en hebben een aantal oude mechanics een poetsbeurt gekregen.

Poké Ride

Een vernieuwing in Pokémon Sun en Moon is Poké Ride. Met de Ride Pager kun je op elk moment een Pokémon oproepen om je buiten de gevechten bij te staan. Wil je je sneller verplaatsen? Even Tauros biepen om op zijn rug te rijden. Ligt er een meer in je weg? Kruip op de rug van Lapras om erover te surfen. Moet je snel aan de andere kant van het land zijn? Charizard vliegt je er wel heen. Zo worden HM's en voorwerpen zoals de Bicycle uit vorige games in één pakket gerold.

Trials vervangen Gyms

In Pokémon Sun en Moon maken Pokémon Gyms plaats voor zogenaamde Trials. Dat zijn uitdagingen die je moet volbrengen om je vaardigheden als Pokémon Trainer te bewijzen. Die Trials bieden uiteenlopende doelstellingen die het standaardpatroon van Gym Trainers en de Gym Leader doorbreken. Aan het einde van zo'n Trial moet je een Totem Pokémon verslaan. Dat is een uit de kluiten gewassen versie van een gewone Pokémon, die bovendien nog eens andere Pokémon oproept om hem te helpen.

Alolan Forms

In Pokémon Sun en Moon worden oude Pokémon in een nieuw jasje gestoken. Bepaalde Pokémon van de eerste generatie hebben een zogenaamde Alolan Form. Die is ontstaan omdat de Pokémon zich aan het klimaat en de levensomstandigheden in de Alola-regio hebben aangepast. Ze zien er niet alleen anders uit, maar krijgen zelfs meer of andere types. Zo is een Alolan Vulpix geen Fire-, maar een Ice-type, en krijgt de Alolan Exeggutor naast een erg lange nek ook het Dragon-type.

Verschillen tussen versies

Naar goede gewoonte zijn er enkele verschillen tussen Pokémon Sun en Moon. Eerst en vooral zijn de Legendary Pokémon anders. Pokémon Sun draait om de leeuwachtige Solgaleo, terwijl Pokémon Moon de vleermuisachtige Lunala in de kijker zet. Ook bieden beide games andere Pokémon aan. Zo vind je in Sun de aapachtige Passimian, terwijl Moon Oranguru heeft.

Het meest opmerkelijke verschil tussen beide games is echter de tijd. Pokémon Moon speelt zich namelijk 'omgekeerd' af: het is er ochtend als het in de echte wereld avond is en vice versa. Als je dus vaak 's avonds speelt maar in de game toch liever het zonnetje ziet schijnen, dan is Pokémon Moon misschien wel iets voor jou.

Benieuwd naar welke nieuwigheden de nieuwe Pokémon-games te bieden hebben? Lees dan zeker Berts Pokémon Sun en Moon review. En vergeet ook zeker alle onze Pokémon Sun en Moon tips niet te lezen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Sun and Moon

Video Game

Related topics
Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties