Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Sun and Moon demo tips - Ash-Greninja unlocken en naar full game versturen

Exclusieve Pokémon en items.

Lees nu ook onze Pokémon Sun en Moon review en Pokémon Sun en Moon tips!

De Pokémon Sun and Moon demo is vanaf 18 oktober beschikbaar op de 3DS eShop. Deze demo geeft Pokémon fans een voorsmaakje de Z-Moves, Pokémon Snap modus en de Trials. Deze geven je allemaal beloningen, waaronder de fel begeerde Ash-Greninja.

Ash-Greninja een speciale editie Pokémon die je vervolgens naar de volledige game kunt overzetten. Om hem te unlocken moet je de volgende stappen volgen. Ze nemen ongeveer dertig minuten in beslag.

Pokémon Sun and Moon gids: Ash-Greninja voor de volledige game unlocken

Om Ash-Greninja te krijgen, moet je het hoofdverhaal van de demo volledig doorlopen. Dit is een walkthrough van elke stap die je moet zetten.

Na het openingsfilmpje waarin je Ash-Greninja krijgt, ga je de City Hall uit en vecht je met Team Skull Grunts. Gebruik je Water Shuriken om de Yungoos snel te verslaan.

Ga na dit gevecht naar de Pokémon Centre in het noorden. Hier geeft Hau je een Super Potion en stelt hij je aan Professor Kukui voor. Ga akkoord met zijn Trial en ga vervolgens naar het noorden tot je aan de rand van het dorp komt. Praat met de man om naar Ten Carat Hill te reizen.

Ash-Greninja in volle glorie.

In Ten Carat Hill baan en vecht je jezelf een weg door het hoge gras in de richting van de grot in het noorden. Hier staat Professor Kukui op jou te wachten. Hij vraagt je om vier Pokémon met de Poké Finder te zoeken.

Om een foto te nemen, ga je naar de plaats waar je de Pokémon hoort brullen. Richt je camera met de gyroscoop of Circle Pad op de Pokémon en neem een foto met R of A. Daarna moet je de Pokémon in een gevecht verslaan.

Dit zijn de locaties van de vier Trial Pokémon:

 • Eerste Jangmo-o: Muur meteen rechts van de Professor.
 • Tweede Jangmo-o: Neem het pad links van de Professor en ga bij het kruispunt naar boven. De Pokémon zit tegen de muur net na het kruispunt.
 • Eerste Hakamo-o: Blijf op dit hoogste pad lopen en ga naar links. Val niet naar beneden. De Pokémon zit bij de muur aan het einde.
 • Totem Hakamo-o: Verlaat de grot in het noordwesten en ga naar het noorden.
Versla Team Skull Admin Plumeria om de demo te voltooien en Ash-Greninja te unlocken.

Hoewel dat Kukui zijn Pikachu in je team zit, zijn Greninja zijn Night Slash en Aerial Ace erg effectief tegen de twee Jangmo-o en Aerial Slash is handig tegen Hakamo-o. In de Totem battle duikt ook Rockfluff even op, maar die schakel je snel met je Water Shuriken uit.

Als de battle voorbij is, krijg je als beloning de Z-Ring en Z-Crystal 'Electirum Z' voor Pikachu.

Hierna moet je het tegen Team Skull Admin Plumeria opnemen. Gebruik de nieuwe Z-Move van Pikachu om dit gevecht makkelijk te winnen.

Als je de demo herstart, kun je Ash-Greninja naar de volledige versie van de Pokémon Sun and Moon overzetten. Dit leggen we later uit. Eerst moeten er nog andere items gevonden worden die je ook in de volledige game kunt gebruiken.

Meer items vinden om naar de full version van Sun and Moon over te zetten

Wanneer de Trial voorbij is, kun je de demo herladen om Hau'oli City en Ten Carat Hill verder te verkennen. Er zijn heel wat geheimen te ontdekken. De volgende hebben wij al gevonden:

 • Aan het einde van de hoofdweg bij de Pokémon Centre wordt de weg door een rij Slowpoker afgesloten. Praat met de vrouw links om naar de Mahalo Trail te gaan. Sla aan het einde van het pad met de Ride Pager door de rotsblokken om drie Stardusts te krijgen voor de volledige game.
 • Vecht in Ten Carat Hill met de drie Pokémon Trainers (eentje tussen de twee stukken gras, de tweede tussen het rechtse pad en de rotsblokken en de laatste vlakbij de grot) om een battle met de Ace Trainer Sheri aan het begin van het gebied te activeren. Versla haar Jangmo-o en Pikachu met de Water Shuriken om een Star Piece te krijgen.
 • In Ten Carat Hill vind je meteen rechts een blok die je met een Tauros kunt vernietigen. Hier vind je de Pokémon Catching Challenge. Vang zoveel mogelijk Pokémon met de Pokéballs die je krijgt. Na drie krijg je een Nugget. Dit lijkt voorlopig de maximale beloning die je van deze Challenge krijgt, zelfs als je meer Pokémon vangt.

In Hau'oli City vind je bewoners die je schijnbaar iets beloven als je met hen praat na een aantal specifieke dagen. Op het moment van schrijven was het nog niet mogelijk om dit te testen (we hebben de interne klok van de 3DS proberen te veranderen, maar zonder resultaat), maar het lijkt logisch dat de volgende zinnen toch iets voorspellen. We updaten dit stuk van zodra er iets (of niets) gebeurt:

 • 1 dag: Bezoek de man buiten de Pokémon Centre een dag nadat je de demo voor het eerst heb gespeeld. "Not today, not the day after tomorrow. It's gotta be tomorrow. Got it?" Hij geeft je 10 Pretty Wings.
 • 5 dagen: Vrouw bij de City Hall. "I'm meeting up [in 5 days] with a guy who helped me out when I sprained my ankle the other day." Je krijgt een korte scène te zien.
 • 12 dagen: De man binnen in de City Hall. "Guess how many days until my sweet li'l Pikachu's birthday? Just 12! I wonder if someone will help me celebrate."
 • 18 dagen: Politieman bij de Marina. According to my informants, there's a shady deal going down right here in a matter of days - 18 to be exact. I wonder if I'll be able to handle it by myself..."
 • 24 dagen: Vrouw bij de Ferry Station. "I have to sail away on a ship in 24 days."
 • 30 of 31 dagen: De barista in de Pokémon Centre zegt dat de eigenaar "over een maand" terug is.

Zo transfer je Ash-Greninja en andere items naar de full game van Pokémon Sun and Moon

Als je het hoofdverhaal hebt uitgespeeld en je de volledige versie van de game op 3DS hebt kan je Ash-Greninja en andere items overzetten. Start de demo opnieuw op, ga de Pokémon Center binnen en praat rechts met Professor Kurui. Selecter 'Send to full version' en kies het item dat je wilt versturen.

Andere belangrijke dingen over de Pokémon Sun and Moon demo:

 • Naast enkele vaste momenten zoals de Trial en Pokémon Catching Challenge is het niet mogelijk om extra Pokémon te vangen.
 • Andere Pokémon die je tijdens gevechten tegenkomt zijn Rockruff, Pikipek, Pikachu, Yungoos, Jangmo-o en Hakamo-o.
 • Hoewel dat je geld verdient, is er in demo geen plaats om deze centen te spenderen.
 • Je kunt niet handmatig saven, maar de demo doet dit automatisch nadat je de Trial hebt voltooid of wanneer je items transfert.
 • Met nieuwe Battle Bond vaardigheid van Greninja verandert hij in Ash-Greninja als een vijandige Pokémon faint. En zijn Water Shuriken is veel krachtiger.
 • Druk na het voltooien van de game op de Poké Radar onderaan het scherm om deze te laten animeren.
 • De statistieken van de Ash-Greninja die je naar de volledige game transfert zien er als volgt uit:
Bezoek Professor Kurui in de Pokémon Centre om items naar de volledige game te sturen.

Name: Greninja
Type: Water Dark
Trainer: Ash
Level: 36
HP: 105
Attack: 96
Defence: 60
Speed: 126
Special Defense: 63
Special Attack: 101
Moves: Water Shuriken (Water), Aerial Ace (Flying), Double Team (Normal), Night Slash (Dark)
Ability: Battle Bond ("Defeating an opposing Pokémon strengths the Pokémon's bond with its Trainer, and it becomes Ash-Greninja. Water Shuriken becomes more powerful.")
Nature: Hardy
Note: Apparently a fateful encounter.
Characteristic: Alert to sound
Ribbon: Souvenir Ribbon - A Ribbon for cherishing a special memory.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Sun and Moon

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties