Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet Medali Normal Gym test, oplossing secret menu item en hoe je Leader Larry verslaat

Zo versla je de Medali Normal Gym Leader.

Je moet Larry, de Normal Gym Leader van Medali, verslaan in de Victory Road-verhaallijn van Pokémon Scarlet en Violet.

Voor je het tegen hem kan opnemen in Pokémon Scarlet en Violet, moet je eerst de Medali Gym Test voltooien door alle secret menu item clue locaties te achterhalen en de correcte gerechten bestellen.

Hieronder vertellen we je hoe je Medali bereikt, de plekken waar je secret menu item clues krijgt, de oplossing van deze puzzel en hoe je Normal Gym Leader Larry verslaat.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Zo bereik je Medali in Pokémon Scarlet en Violet

De makkelijkste manier om Medali te bereiken in Pokémon Scarlet en Violet is door het pad in het noordoosten van Cascarrafa te volgen. Hierbij ga je door de Asado Desert en voorbij Port Marinada. Of als je het Pokémon Center in de buurt al bezocht hebt, kun je er ook gewoon naartoe vliegen.

Om niet verloren te lopen, raden we aan om Medali als bestemming op de map aan te duiden. Zo ben je zeker dat het op je mini-map ook zichtbaar is. Als je in het stadje aankomt, dan vind je in de Normal Gym centraal in het noorden van de stad.

Secret menu item clue locaties voor de Medali Gym test in Pokémon Scarlet en Violet

Voor de Medali Gym test moet je drie trainers in de stad vinden, hen verslaan en hun secret menu item clue achterhalen. Alleen zo kun je het juiste gerecht bestellen in de Treasure Eatery.

Hieronder ontdek je waar je de drie trainers kunt vinden en verslaan om hun secret menu item clues te achterhalen:

Secret menu item trainer en clue locatie 1

De eerste trainer met een secret menu item clue bevindt zich recht tegenover de Gym oftewel in het midden van het gebied met alle eettenten.

Zo versla je Adara de Student:

Pokémon LevelTypeZwak tegen
Gumshoos34NormalFighting
Greedent34NormalFighting

Je krijgt 4,760 prize money als je Adara verslaat en haar clue is dat je op zoek moet gaan naar het vreemde product dat wordt verkocht bij het ijskraam.

Het ijskraam staat aan de rechterkant van Adara en het vreemde product dat er wordt verkocht zijn de grilled rice balls.

Secret menu item trainer en clue locatie 2

De tweede trainer met een secret menu item clue bevindt zich recht tegenover het Pokémon Center in het westen, vlakbij de trappen met het hek.

Zo versla je Gisela de Student:

Pokémon LevelTypeZwak tegen
Ursaring34NormalFighting

Je krijgt 4,760 prize money als je Gisela verslaat en haar clue zegt dat je moet kijken naar een donkere plek die wordt omringt door trappen.

Ga via de trappen met hekwerk vlakbij Gisela naar de donkere poort en interacteer ermee. Vervolgens zie je een vaag opschrift van de woorden 'Fire Blast'.

Secret menu item trainer en clue locatie 3

De laatste trainer met een secret menu item clue bevindt zich in het zuiden van de stad, vlakbij de winkels Deli Cioso, Sure Cans en Artisan Bakery.

Zo versla je Santiago de Student:

Pokémon LevelTypeZwak tegen
Dunsparce34NormalFighting

Je krijgt 4,760 prize money als je Santiago verslaat en volgens zijn tip moet je goed luisteren naar de blauwe vogel Pokémon.

Die blauwe vogel is een Squawkabilly en die zit op het hoofd van iemand die vlakbij Santiago of aan de overkant van de vending machines staat. Hij roept 'Meedyum! Meedyum!' en dat is meteen ook de laatste clue.

Oplossing van het secret menu item voor de Medali Gym test in Pokémon Scarlet en Violet

Het enige dat je nu nog moet doen is de secret menu item puzzel oplossen om te slagen in de Medali Gym test!

Ga naar het Treasure Eatery restaurant, dit ligt aan de rechterkant van de Normal Gym of vlakbij het oostelijke Pokémon Center.

Ga eerst met de persoon in het kantoor achterin praten en hij vertelt de oplossing van jouw secret menu item clue. Dat is lemon of hetgene waarmee de inwoners van Medali hun gerechten op smaak brengen.

Nu je alle clues hebt verzameld, ga dan terug naar de ingang van het restaurant en praat met de ober met de groene schort.

Dit secret menu item moet je bestellen om te slagen voor de Normal Gym test:

  1. Grilled rice balls
  2. Medium serving
  3. Extra crispy, Fire Blast style
  4. Lemon

Wanneer je slaagt voor deze Gym test, ga je opnieuw praten met de ober als je klaar bent voor het gevecht met Larry.

Zo versla je de Normal Gym Leader Larry in Pokémon Scarlet en Violet

Larry - de Medali Gym Leader - houdt van Normal-Pokémon en dat zie je terug in zijn team.

Normal Pokémon zijn enkel zwak tegenover Fighting Pokémon.

Als je nog geen Fighting Pokémon hebt, dan raden we aan om Pawmi te vangen in het zuidelijke deel van Paldea. Die Pokémon evolueert in Pawmo en dat is een Electric en Fighting-type.

Je kunt Pawmo ook vinden in Paldea, maar een Pawmi vangen is makkelijker als het level van je Pokémon laag is en je nog niet ver in de game zit.

Net zoals bij alle andere Gym Leaders, laat Larry zijn laatste Pokémon Terastallizen. Daardoor zal deze Pokémon met 2 types na zijn transformatie uitsluitend een Normal Pokémon worden.

Dit is Gym Leader Larry's Pokémon team:

Pokémon LevelTypeZwak tegen
Komala29Normal / PsychicBug, Dark, Electric, Grass en Ghost
Dudunsparce29NormalElectric en Grass
Staraptor30Normal / Flying
Terra Type: Normal
Electric, Ice en Rock
Terra Type: Fighting
Terastallized Staraptor.

Voor het verslaan van Larry krijg je 6,480 prize money, de TM025 Facade en een Gym Badge - het maximum level tot wanneer Pokémon naar je luisteren hangt af van het totaal aantal badges dat je nu verzameld hebt.

Na je gevecht met Larry ga je het ook moeten opnemen tegen Nemona.

Veel succes met de Normal Gym test en het verslaan van de Normal Gym Leader Larry!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties