Skip to main content

Pokémon Scarlet en Violet - hier kan je de Dawn Stone vinden

Je kunt deze kopen op veilingen en vinden!

Dawn Stones kunnen bepaalde Pokémon laten evolueren in Pokémon Scarlet en Violet. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Kirlia en Snorunt.

Sommige Pokémon in Pokémon Scarlet en Violet kunnen alleen evolueren via een Dawn Stone en dus niet door hen te laten levelen.

Hier ontdek je waar je Dawn Stones kunt vinden in Pokémon Scarlet en Violet, van het spenderen van je zuur verdiende centen tot een gratis exemplaar in het wild.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hier vind je Dawn Stones in Pokémon Scarlet en Violet

Er zijn verschillende manieren om Dawn Stones te vinden in Pokémon Scarlet en Violet. Zo kun je ze kopen op een veiling in Port Marinada, maar hier komt een nodige dosis geluk bij kijken.. Regelmatig naar de altijd veranderde veiling gaan, is aangeraden. Als je echter niet zo lang kunt wachten, dan kun je er met zekerheid in het wild vinden.

Bij het auction house verkopen ze verschillende evolution items, maar of je die items kunt kopen, is een kwestie van geluk.

Wie er sneller een in handen wilt krijgen, kan in een Pokéball item in de open wereld een Dawn Stone vinden. Zo vind je er een ten westen-noordwesten van Medali en een in de steengroeve in het noorden van Levincia, zoals je hieronder kunt zien.

Kijk in de ruïne ten noordwesten van Medali.
Kijk op de grote berg in de groeve in het noorden van Levincia

Zij die hun Pokédex proberen te voltooien krijgen een Dawn Stone als ze hun 270e Pokémon registreren! Om er een te krijgen, moet je 270 verschillende Pokémon vangen en naar je Pokédex gaan. Hier duw je op X en dan schuift er een nieuw tabblad open waar je hem kunt verzilveren. Voor wie deze feature niet kent, je krijgt een prijs per 10 soorten Pokémon je registreert. Er regelmatig naar kijken, is dus erg aangeraden!

Welke Pokémon in Pokémon Scarlet en Violet evolueren er met Dawn Stones?

Hieronder vind je een lijst van de Pokémon in Pokémon Scarlet en Violet die enkel met Dawn Stones kunnen evolueren:

  • Een mannelijke Kirlia in Gallade
  • Een vrouwelijke Snorunt in Froslass

Als je de stones niet kunten vinden, dan kun je er ook voor kiezen om een Gallade en Froslass te vangen in het wild, maar ook dat is niet makkelijk. Je kunt ook de juiste Sandwich eten als je jouw kansen wil verhogen om één van deze twee of andere zeldzame Pokémon tegen te komen.

Zo vang je Gallade en Froslass zonder een Dawn Stone.

Zij die niet kunnen wachten om ze te laten evolueren en hun evoluties graag willen zien, zien ze in de onderstaande Pokédex-pagina's.

De Pokédex-pagina van Gallade.
De Pokédex-pagina van Froslass.

Dat was alles wat we weten over Dawn Stones en welke Pokémon je er in Pokémon Scarlet en Violet mee kan laten evolueren. Veel succes met ze te vinden!

Read this next