Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet - zo versla je de Elite Four

Zo versla je Rika, Poppy, Larry en Hassel.

De Elite Four in Pokémon Scarlet en Violet bestaan uit Rika, Poppy, Larry en Hassel en vormen samen het laatste hindernis dat je moet overwinnen om de beste van Paldea te worden.

Wanneer het eerste gevecht met Rika aangaat, dan kun je niet meer en moet je de vier leden en de Top Champion verslaan. Nadien kun je pas terugkeren naar de open wereld..

Zij die zich afvragen hoe je de Elite Four verslaat, vinden hieronder wat de Levels van de Pokémon van de Elite Four wat hun zwakke plekken en counters zijn. Dat alles helpt je om Rika, Poppy, Larry, Hassel, de Top Champion en het laatste gevecht met Nemona door te komen in Pokémon Scarlet en Violet.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPokémon Scarlet & Violet Preview - Wij speelden ze al!

Wat zijn de Levels van de Pokémon van de Elite Four in Pokémon Scarlet en Violet?

Naarmate je vorderingen maakt in de Champion Assessment worden de gevechten steeds moeilijker, omdat de Levels van hun Pokémon telkens hoger worden.

Levels zijn geen probleem aan het begin van de game, omdat je niet vaak in het nadeel bent tegen wilde Pokémon en Gym leaders. Bij de Elite Four en de Top Champion is dat echter niet het geval. Als je Pokémon een te laag level hebben dan kan dat gemakkelijk eindigen in een nederlaag tegen een van hen, zelfs als je team een voordeel heeft in Pokémon-types.

Hieronder vind je de Levels van de Pokémon van alle leden van de Elite Four in Scarlet en Violet:

 • Rika - Level 57 en 58
 • Poppy - Level 58 en 59
 • Larry - Level 59 en 60
 • Hassel - Level 60 en 61

Nadat je de Elite Four verslaat moet je enkel de Top Champion nog verslaan en de Levels van haar Pokémon zijn 61 en 62.

Tips voor het verslaan van de Elite Four in Pokémon Scarlet en Violet

We raden je aan om de beste healing en status items in te slaan en je Pokémon items te geven die je een bepaald voordeel in de gevechten opleveren - zoals het verhogen van de damage die een bepaald type aanval doet - voor je het opneemt tegen de Elite Four

Ga dus naar verschillende shops en Pokémon Centers om betere items te kopen en een voorraad van Full Heals, Full Restores, Max Potions, Max Elixers, Max Ethers en Max Revives in te slaan om het tot het einde te kunnen volhouden!

Tijdens elk gevecht tegen de leden van de Elite Four en Top Champion kun je telkens een Pokémon Terastallizen. We raden je aan om dit te doen aan het einde van elk gevecht, want op dat moment zal de Pokémon van je tegenstander ook Terastallizen.

Om het verslaan van de Elite Four iets makkelijker te maken, vind je hieronder de zwaktes en strategieën die je tegen alle leden kunt gebruiken:

Zo versla je Rika in Pokémon Scarlet en Violet

Voor je het tegen Rika kunt opnemen, moet je eerst de juiste vragen beantwoorden. Om er zeker van te zijn dat je hierin slaagt, vind je hieronder de antwoorden die je moet geven in het interview met Rika in Pokémon Scarlet en Violet:

 • I walked
 • Narnja Academy (Scarlet) / Uva Academy (Violet)
 • I came to become a champion
 • I want to find treasure
 • Medali Gym
 • Larry
 • Normal
 • Kies hier je starter Pokémon!
 • I want to find treasure
 • Yes

Daarna start het echte gevecht tegen Rika, dit is zijn team:

Pokémon Level Type Zwak tegen
Whiscash 57 Water / Ground Grass
Camerupt 57 Fire / Ground Ground en Water
Donphan 57 Ground Grass, Ice en Water
Dugtrio 57 Ground Grass, Ice en Water
Clodsire 58 Poison / Ground
Terra Type: Ground
Ground, Ice, en Psychic
Terra Type: Grass en Ice

Whiscash is een Water en Ground-type, dus Grass moves werken het beste tegen hem. Wij gingen voor Sprigatito als onze starter, dus op Level 65 konden we Whiscash met een enkele Energy Ball verslaan.

Camerupt is een Fire en Ground-type, dus Ground en water moves zijn hier het beste. Onze Level 63 Clodsire versloeg Rika's Camerupt met een Earthquake.

Donphan en Dugtrio zijn allebei Ground-types, dus Grass, Ice en Water moves werken het beste tegen hen. Hen twee keer raken met een Energy Ball van een Level 65 Meowscarada versloeg Donphan en Dugtrio.

Clodsire is een Poison en Ground-type, maar Terastallized meteen in een Ground-type, dus gebruik Grass en Ice moves tegen deze Pokémon. We lieten onze Level 65 Meowscarada Terastallizen en versloegen Clodire met twee Energy Balls (waarvan een werd tegengehouden met Clodsire's Protect).

Voor het verslaan van Rika, krijg je 12.296 prize money en krijg je even tijd om je Pokémon te genezen voor je het opneemt tegen het volgende lid van de Elite Four en dat is Poppy.

Zo versla je Poppy van de Elite Four in Pokémon Scarlet en Violet

Voor het gevecht tegen Poppy, moet je even de tijd nemen om je Pokémon te genezen naar volle health en ook de PP van de gebruikte moves aanvullen. Wanneer je klaar bent voor het volgende gevecht tegen de Elite Four, benader dan Poppy.

Dit is Poppy's team:

Pokémon Level Type Zwak tegen
Copperajah 58 Steel Fire, Fighting en Ground
Bronzong 58 Steel / Psychic Dark, Fire, Ghost en Ground
Corviknight 58 Flying / Steel Electric en Fire
Magnezone 58 Electric / Steel Fire, Fighting en Ground
Tinkaton 59 Fairy / Steel
Terra Type: Steel
Poison, Fighting, Ground en Fire
Terra Type: Fighting, Ground en Fire

Copperajah, Bronzong, Corviknight, Magnezone, en Tinkaton zijn allemaal zwak tegen Fire, dus gebruik een Pokémon met een hoog level en een Fire move. Onze Level 63 Armarouge versloeg alle Pokémon van Poppy met een Flamethrower en Armor Canon.

Tinkaton zal in dit gevecht Terastallizen, dus laat jouw sterkste Fire-type Terastallizen.

Voor het verslaan van Poppy, krijg je 12.508 prize money en wat tijd om je Pokémon te genezen voor je het opneemt tegen het volgende lid van de Elite Four en dat is Larry.

Zo versla je Larry van de Elite Four in Pokémon Scarlet en Violet

Voor het gevecht tegen Larry moet je even de tijd nemen om je Pokémon te genezen naar full health en de PP van de gebruikte moves aanvullen. Wanneer je klaar bent voor het volgende gevecht tegen de Elite Four, benader je Larry.

Dit is Larry's team:

Pokémon Level Type Zwak tegen
Tropius 59 Grass / Flying Fire, Flying, Ice, Poison en Rock
Staraptor 59 Normal / Flying Electric, Ice en Rock
Oricorio - Pom-Pom Style 59 Electric / Flying Ice en Rock
Altaria 59 Dragon / Flying Dragon, Fairy, Ice en Rock
Flamigo 60 Flying / Fighting
Terra Type: Flying
Electric, Fairy, Flying, Ice en Psychic
Terra Type: Electric, Ice en Rock

Tropius, Staraptor, Oricorio, Alraria, en Flamigo delen allemaal hun zwakte voor Ice en Rock-moves, dus we raden aan om Pokémon of aanvallen van deze types te gebruiken als je het tegen Larry opneemt.

Flamigo zal Terastallizen, dus laat jouw sterkste Ice of Rock-type ook Terastallizen tijdens dit gevecht.

Wanneer je Larry verslaat, verdien je 12.720 prize money en krijg je tijd om je Pokémon te genezen voor je het opneemt tegen het laatste lid van de Elite Four en dat is Hassel.

Zo versla je Hassel van de Elite Four in Pokémon Scarlet en Violet

Voor het gevecht tegen het laatste lid van de Elite Four start, neem je best even de tijd om je Pokémon te genezen en de PP van de gebruikte moves aan te vullen. Wanneer je klaar bent, benader dan Hassel.

Dit is Hassel's team:

Pokémon Level Type Zwak tegen
Noviern 60 Flying / Dragon Dragon, Fairy, Rock en Ice
Dragalge 60 Poison / Dragon Dragon, Ground, Psychic en Ice
Haxorus 60 Dragon Dragon, Fairy en Ice
Flapple 60 Grass / Dragon Bug, Dragon, Fairy, Flying, Ice en Poison
Baxcalibur 61 Dragon / Ice
Terra Type: Dragon
Dragon, Fairy, Fighting, Rock en Steel
Terra Type: Dragon, Fairy en Ice

Omdat alle Pokémon van Hassel zwak zijn tegen Dragon Pokémon, neem je best je sterkste Ice of Dragon Pokémon mee als je het tegen hem opneemt. Maar let op, want als jij ook een Dragon gebruikt, dan zal je ook zwak zijn tegen zijn Pokémon. Daarom is het aangeraden om een Ice-type of ander soort Pokémon te gebruiken die niet zwak is tegen Hassel's team, maar wel beschikt over een Dragon-move.

Baxcalibur is de Pokémon die Terastallized in dit gevecht, dus laat je sterkste Ice Pokémon hier ook Terastallizen.

Voor het verslaan van Hassel, krijg je 12.932 prize money en zullen je Pokémon worden gehealed. Nu kun je de deur voor nemen en die leidt naar het gevecht tegen de Top Champion!

Veel succes met het verslaan van de Elite Four!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties