Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet Eevee evolutions: Zo krijg je Eevee en zijn verschillende evoluties

Zo krijg je de acht Eeveelutions!

Het vangen van alle Eevee Evoluties of zoals de community het noemt, Eeveelutions zitten ook in Pokémon Scarlet en Violet.

Er zijn er in totaal acht en omdat je ze op verschillende manieren moet laten evolueren is het niet altijd duidelijk in wat Eevee gaat evolueren.

Elke Eevee evolutie heeft zijn eigen trucje en op deze pagina leggen we je uit hoe je Flareon, Vaporeon, Jolteon, Umbreon, Espeon, Leafeon, Glaceon, en Sylveon krijgt en waar je ze vangt in Pokémon Scarlet en Violet.

Op deze pagina:

Hier vind je Eevee in Pokémon Scarlet en Violet

Voor je aan de Eeveelutions kunt beginnen, moet je eerst verschillende Eevee vinden!

Eevee is een redelijk zeldzame spawn, die je in deze gebieden kunt vinden:

Ik kon er een in het westen van Cortondo vinden. Meer bepaald in het veld waar er veel Diglett zijn, dus je hebt geen speciale plek nodig om ze te laten spawn.

Wanneer je een Eevee hebt, dan kun je er sneller meer krijgen en je collectie aanvullen door ze te breeden met een Ditto.

Hieronder ontdek je hoe je Eevee kunt laten evolueren in de acht verschillende Eeveelutions.

Zo krijg je Flareon, Vaporeon en Jolteon in Pokémon Scarlet en Violet

De oudste en makkelijkste Eeveelutions zijn nog steeds Flareon, Vaporeon en Jolteon, die je krijgt je als je specifieke evolution stones gebruikt op je Eevee.

Die zijn:

  • Voor Flareon heb je een Fire Stonenodig.
  • Voor Vaporeon heb je een Water Stone nodig.
  • Voor Jolteon heb je een Thunder Stone nodig.

Die stone kun je vinden in de Delibird Presents-winkels wanneer je drie Gym Badges hebt.

Af en toe kun je Flareon, Vaporeon en Jolteon ook in het wild vinden. Hier kun je ze volgens de Pokedex vinden:

Hier kun je Flareon, Vaporeon en Jolteon vinden in het wild.

Zo krijg je Leafeon en Glaceon in Pokémon Scarlet en Violet

In vorige Pokémon-games moet je Eevee op specifieke plekken op de map levelen om ze te doen evolueren in Leafeon en Glaceon. In Pokémon Scarlet en Violet doe je dat op een iets makkelijker manier.

Voor evoluties naar Leafeon en Glaceon heb je in deze game evolution stones nodig. Zo heb je een Leaf Stone nodig voor Leafeon en krijg je met behulp van een Ice Stone een Glaceon.

Leaf Stones worden verkocht in Delibird Presents-winkels in de grote steden. Ice Stones worden niet verkocht, maar moet je vinden op de met sneeuw bedekte Glaseado mountain in het noorden van de map.

De glinsterende items op de grond kunnen Ice Stones zijn. Wij vonden er een aan het begin van dat gebied, maar omdat dit willekeurig is, kan het zijn dat jij langer moet zoeken!

Leafeon en Glaceon komen af en toe ook voor in het wild. Hier kun je ze volgens de Pokedex vinden:

Hier kun je Flareon, Vaporeon en Jolteon vinden in het wild..

Zo krijg je Umbreon, Espeon en Sylveon in Pokémon Scarlet en Violet

Voor de laatste drie Eeveelutions is er een andere methode - Friendship.

In onze gids over Friendship krijg je een uitgebreidere uitleg over dit onderwerp, maar in het kort kun je Eevee's Friendship level op verschillende manieren verhogen. De snelste manieren zijn door ermee rond te wandelen terwijl ze in je party zitten, ze te laten levelen, er in de Let's Go-mode mee Auto Battles mee te doen of door ze te wassen tijdens picnics.

Wanneer Eevee's Friendship hoog genoeg is - dit wil zeggen als de Friendship Checker zegt "You're getting along well... but I'm sure you could get way friendlier" of beter - en je Eevee vervolgens een level doet stijgen, dan zal deze, afhankelijk van bepaalde factoren, evolueren in Umbreon, Espeon of Sylveon.

Die factoren zijn:

  • Eevee evolueert in Umbreon wanneer deze 's nachts in level stijgt en geen Fairy move kent.
  • Eevee evolueert in Espeon wanneer deze overdag in level stijgt en geen Fairy move kent.
  • Eevee evolueert in Sylveon wanneer deze eender wanneer in level stijgt en een Fairy move kent.

Je kunt een Fairy move aanleren via de TM creator of door in level te stijgen. De eerste mogelijke Fairy move die Eevee kan leren is Baby Doll Eyes en dat gebeurt al op Level 15.

Als je de kans gemist hebt om je Eevee een Fairy move aan te leren of als je van een Fairy type af wilt, dan kun je dat in het menu doen.

Selecteer ‘Check Summary’ en ga dan in het menu een regel naar onder om toegang te krijgen tot je moves. Druk op A om je moves te veranderen.

Umbreon, Espeon en Sylveon komen af en toe ook voor in het wild. Hier kun je ze volgens de Pokedex vinden (het is belangrijk om te weten dat Umbreon enkel 's nachts en Espeon enkel overdag voorkomen.

Hier vind je een Umbreon (enkel 's nachts), een Espeon (enkel overdag) en een Sylveon in het wild.

Veel succes bij het voltooien van je Eeveelution-collectie!

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties