Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet - Beste Victory Road gym volgorde en Gym Badge levels uitgelegd

Heb je het in je om een Pokémon Champion te worden?

Victory Road is een van de drie verhaallijnen die je krijgt in de proloog van Pokémon Scarlet en Violet , oftewel The First Day of School.

In die verhaallijn moet je acht Paldea Gym Leaders verslaan, waarna je het moet opnemen tegen de Elite Four en de Pokémon Scarlet en Violet Top Champion.

Hoewel je vrij bent om zelf te kiezen tegen welke Gym Leader je het eerst opneemt, hebben wij hieronder een beste Gym volgorde van Pokémon Scarlet en Violet voor je uitgestippelt.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Beste Gym volgorde: Alle Gym Leaders, de Elite Four en Top Champion in Pokémon Scarlet en Violet opgelijst

Ondanks dat je in Pokémon Scarlet en Violet zelf kunt kiezen in welke volgorde je de Gym Leaders verslaat, is er afhankelijk van het level van hun Pokémon toch een aanbevolen pad doorheen de Victory Road-verhaallijn.

Hieronder vind je onze aangeraden volgorde van Gyms in Pokémon Scarlet en Violet:

 1. Cortondo Gym - Bug Gym Leader Kathy
 2. Artazon Gym - Grass Gym Leader Brassius
 3. Levincia Gym - Electric Gym Leader Iono
 4. Cascarrafa Gym - Water Gym Leader Kofu
 5. Medali Gym - Normal Gym Leader Larry
 6. Montenevera Gym - Ghost Gym Leader Ryme
 7. Alfornada Gym - Psychic Gym Leader Tulip
 8. Glaseado Gym - Ice Gym Leader Grusha
 9. Elite Four
 10. Top Champion

Denk eraan dat je het tijdens deze verhaallijn vaak het gevecht aangaat met Nemona!

De Gym locaties in Pokémon Scarlet en Violet.

Zo werkt de Victory Road in Pokémon Scarlet en Violet

Om de Victory Road-verhaallijn in Pokémon Scarlet en Violet te voltooien, moet je acht Gym Leaders in Paldea verslaan om het te kunnen opnemen tegen de Elite Four en de Top Champion!

De open wereld van Scarlet en Violet laat je toe om de Gym Leader in willekeurige volgorde te verslaan. Het is wel belangrijk om te weten dat de levels van hun Pokémon vaststaan en daardoor is er een aanbevolen volgorde in deze verhaallijn. Die volgorde vind je in bovenstaande opsomming.

Terwijl je tussen de verschillende Gyms reist, krijg je te maken met een aantal momenten die je aandacht op iets anders vestigen, zoals het ontmoeten van andere personages en de gevechten met Nemona. Die non-lineaire momenten gebeuren op niet vooraf bepaalde locaties.

Het verslaan van een Gym Leader levert je een Gym Badge, TM, nieuwe lessen op de Academy en meer te maken TMs op.

Gym Badges in Pokémon Scarlet en Violet uitgelegd

Je ontvangt een Gym Badge voor elke Gym Leader die je verslaat in Pokémon Scarlet en Violet. Telkens je een badge krijgt, zullen Pokémon van hogere levels beter naar je luisteren tijdens gevechten. Verder zal het ook makkelijker zijn om Pokémon van deze levels te vangen.

In tegenstelling tot vorige Pokémon games is deze bonus nu dus afhankelijk van het aantal badges dat je hebt en dus niet meer aan een specifiek badge verbonden. Dat betekent dat je geen specifieke Gym Leader kan verslaan om Pokémon van alle levels te laten gehoorzamen. Dat laatste zal pas het geval zijn als je alle Gym Badges hebt verzameld!

Hieronder ontdek je wat de level cap is per aantal verzamelde badges en welke Pokémon vanaf dan gemakkelijker te vangen zijn:

 • 1 Badge - Tot Level 25
 • 2 Badges - Tot Level 30
 • 3 Badges - Tot Level 35
 • 4 Badges - Tot Level 40
 • 5 Badges - Tot Level 45
 • 6 Badges - Tot Level 50
 • 7 Badges - Tot Level 55
 • 8 Badges - Alle Pokémon gehoorzamen je en zijn makkelijker te vangen

Veel succes bij het voltooien van de Victory Road-verhaallijn en vergeet niet dat je tegelijk ook de Starfall Street- en Path of Legends verhaallijnen kunt doen!

Read this next