Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet zijn snelst verkopende Nintendo games ooit

Breekt meerdere records.

Nintendo heeft aangekondigd dat Pokémon Scarlet en Violet in drie dagen tijd meer dan 10 miljoen keer zijn verkocht. Daarmee zijn Scarlet en Violet Nintendo's grootste gamelancering ooit.

Ondanks de grote hoeveelheid kritiek op de grafische kwaliteit van de games breken die dus alsnog meerdere records. Na drie dagen zijn Scarlet en Violet met 10 miljoen verkochte exemplaren alvast op weg om de meest verkochte Pokémon games te worden. Red en Blue staan voorlopig nog altijd bovenaan met ruim 31 miljoen exemplaren.

Cover image for YouTube videoPokémon Scarlet en Pokémon Violet – Nu verkrijgbaar! (Nintendo Switch)

Begin 2022 slaagde Pokémon Legends: Arceus er al in om de op een na snelst verkopende Switch-game in Japan te worden. Dat record is nog geen jaar later doorgeschoven naar de nieuwste Pokémon-games.

Meer informatie over de game lees je in Michiels Pokémon Scarlet en Violet review. Voor de Nintendo-fans is ook de Mario Kart 8 Deluxe Wave 3 releasedatum aangekondigd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!

Reacties