Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet zijn snelst verkopende Nintendo games ooit

Breekt meerdere records.

Nintendo heeft aangekondigd dat Pokémon Scarlet en Violet in drie dagen tijd meer dan 10 miljoen keer zijn verkocht. Daarmee zijn Scarlet en Violet Nintendo's grootste gamelancering ooit.

Ondanks de grote hoeveelheid kritiek op de grafische kwaliteit van de games breken die dus alsnog meerdere records. Na drie dagen zijn Scarlet en Violet met 10 miljoen verkochte exemplaren alvast op weg om de meest verkochte Pokémon games te worden. Red en Blue staan voorlopig nog altijd bovenaan met ruim 31 miljoen exemplaren.

Begin 2022 slaagde Pokémon Legends: Arceus er al in om de op een na snelst verkopende Switch-game in Japan te worden. Dat record is nog geen jaar later doorgeschoven naar de nieuwste Pokémon-games.

Meer informatie over de game lees je in Michiels Pokémon Scarlet en Violet review. Voor de Nintendo-fans is ook de Mario Kart 8 Deluxe Wave 3 releasedatum aangekondigd.

Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties