Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet - Gimmighoul coin locaties en Gimmighoul evolueren uitgelegd

Alles wat we weten over de Coin Chest Pokémon.

Gimmighoul is misschien wel de meest unieke en intrigerende Pokémon die je ka nvinden in Paldea, de wereld waarin Pokémon Scarlet en Violet zich afspelen.

Deze gloednieuwe Ghost Pokémon met als bijnaam de 'Coin Chest Pokémon' stond voor het eerst in de kijker toen er gouden Pokéstops verschenen in Pokémon Go.

Gimmighoul heeft een heel unieke manier van evolueren in Scarlet en Violet. Het voelt zelfs een beetje als een job. Je moet namelijk de hele wereld afzoeken naar niet minder dan 999 Gimmighoul Coins. Gelukkig dat wij er zijn om je zoektocht een stuk gemakkelijker te maken!

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPokémon Scarlet & Violet Preview - Wij speelden ze al!

Gimmighoul forms uitgelegd

De Coin Chest Pokémon, Gimmighoul, komt in Scarlet en Violet in twee verschillende forms voor. Eentje kan je vangen, maar de andere niet.

Roaming Form Gimmighoul kennen Pokémon Go-spelers reeds. Deze Gimmighoul variant verschijnt in de wereld, maar loopt weg zodra je in zijn buurt komt.

Chest Form Gimmighoul is de versie van Gimmighoul die je kunt vangen. Deze Gimmighouls komen voor op specifieke locaties en keren terug na een tijd. Het is dus zeker de moeite om te onthouden waar je ze ziet en later nog eens terug te keren.

Ghimmighoul's Pokédex tekst.

Hoe Gimmighoul evolueren in Gholdengo?

Gimmighoul volgt de traditie die je hard laat werken voor een nieuwe Ghost Pokémon. In tegenstelling tot Spiritomb, waar je 'maar' 108 vlammetjes moest verzamelen, gaat Gimmighoul wel helemaal lös en vraagt deze Pokémon maar liefst 999 Gimmighoul Coins.

Zodra je zoveel coins hebt, moet je Gimmighoul evolueren de volgende keer dat je in level stijgt.

Proficiat, je hebt nu een Gholdengo, de Cheese String Pokémon de Coin Entity Pokémon!

Waar kan je Gimmighoul Coins vinden in Pokémon Scarlet en Violet

Maar wat zijn deze Gimmighoul Coins nu en waar kan je ze vinden?

Gelukkig moet je niet elke Gimmighoul Coin apart gaan zoeken. Ze komen in bundels die tot wel 60 coins groot zijn. We hebben zelfs al gehoord van Gimmighoul Coins bundels die er wel 80 bevatten maar dat zijn we zelf nog niet tegengekomen.

Gimmighoul Coins worden geklasseerd als een 'TM Material', waarbij je kan zien hoeveel je er al hebt.

Er zijn minstens vier manieren om Gimmighoul Coins te vinden. We geven je dus geen uitgebreide lijst van elke coin in de game, maar eerder hoe je ze zelf kunt vinden:

Vang (of versla) een Chest Form Gimmighoul

50+ coins per keer

Dit is de belangrijkste manier om Gimmighoul Coins te verzamelen. Vang of versla een wilde Gimmighoul en ontvang 50 coins of meer. Zelf kregen we zo bundels van 50 tot 60 Coins maar zoals hierboven beschreven hebben we al gehoord van een bundel die er 80 bevatte. Of je de Gimmighoul nu vangt of verslaat, je krijgt evenveel coins. Maar aangezien deze Pokémon vrij zeldzaam is, raden we toch aan om hem meteen gewoon te vangen.

Ze zijn relatief gemakkelijk te vinden als je beseft dat ze voornamelijk te vinden zijn bovenaan Watchtowers. Als je dus een toren met een ladder vindt, klim dan omhoog om te kijken of er een Gimmighoul te zien is. Meestal ligt er ook een TM of een vergelijkbaar item, dus het is altijd de moeite.

Je kan Chest Form Gimmghoul vinden op Watchtowers en bij kliffen.

Verder komt Gimmighoul vooral voor in moeilijk te bereiken gebieden, zoals bovenaan kliffen. Het is best dat je wacht tot je alle abilities voor Koraidon of Miraidon hebt ontgrendeld, zoals klimmen, hoger springen en vliegen zodat je gemakkelijker bovenaan deze kliffen geraakt.

Uiteindelijk komt het neer op gamer-logica. Als je iets tegenkomt dat eruit ziet alsof het moeilijk te beklimmen is en bij jezelf denkt dat er bovenaan waarschijnlijk een item ligt, dan is de kans groot dat er ook een Gimmighoul zit!

Weet dat als je een Gimmighoul tegenkomt, de kans groot is dat er na enige tijd opnieuw eentje verschijnt op dezelfde plek. Hoelang het duurt om te respawnen is niet bekend en kan afhangen van meerdere factoren. Wij raden aan om regelmatig nog eens te gaan kijken op Watchtowers wanneer je in de buurt bent.

Vind (en klik op) Roaming Form Gimmighoul

1 tot 6 coins elke keer

Dit is misschien de meest regelmatige manier om Gimmighoul Coins te krijgen. Het is op eerste zicht misschien wat intimiderend maar het is best gemakkelijk zodra je het systeem door hebt. Het begint met de beste pro tip ooit: zet het volume hoger om Roaming Form Gimmighouls in de buurt te horen.

Als je eenmaal het geluid van een wilde Gimmighoul kent, zal je al snel een uitstekende schattenjager zijn. Wanneer je op Koraidon of Miraidon rijdt, zet het volume gewoon hoog en ga naar alle rotsen, Pokémon Centers, wegwijzers of opvallende items die je tegenkomt. We hebben Gimmighoul al tegengekomen onder karren, op de rand van kliffen en bij een oude touwbrug bij een waterval.

Zoek bij alle elementen in de omgeving die uniek zijn of er tussenuit springen. Daar kan wel eens een Gimmighoul verstopt zitten.

De truuk is om goed te luisteren naar het geluid van de Gimmighoul. Zodra je dit hoort, trap dan op de rem en draai de camera rond om te kijken of iets in de omgeving er tussenuit springt. Ga er naartoe en onderzoek het. We hadden het meeste geluk met wegwijzers en Pokémon Centers.

Een Roaming Gimmighoul geeft je minstens 1 coin, maar we hebben ook al bundels gekregen van wel 6 coins.

Vind de Janitor

20 coins (mogelijks meerdere keren)

Wat ook zijn debuut maakt in Pokémon Scarlet en violet zijn personages met kleurcodes. Je kan personages tegenkomen met tekstballonnen in speciale kleuren. De meest waardevolle hiervan, toch wat Gimmighoul betreft, is te vinden in Medali West. Vlieg naar het Pokémon Center, ga over het amfitheater en ga meteen naar rechts. Daar is een klein klooster waar een personage met een gouden tekstballon op je staat te wachten.

Deze lieve man geeft je maar liefst 20 Gimmighoul coins. Aangezien zijn tekstballon goud blijft wordt er gezegd dat hij op een later moment nog eens een donatie zal doen, maar dat is bij ons tot hiertoe niet gebeurd.

Deze vriendelijke janitor doet een donatie.

Zoek op de grond

? coins

Je weet wel, die gouden lichtgevende plekken op de grond die je ziet terwijl je door Paldea reist? Als je geluk hebt, kunnen dit Gimmighoul coins zijn. We hebben er nog maar eentje gevonden tot hiertoe, maar het was wel een bundel van 15 coins. Zeker de moeite om in de gaten te houden dus!

Veel succes met het jagen op Gimmighoul Coins in Pokémon Scarlet en Violet!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties