Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet - dit is waar je Ditto kunt vinden

Goed vermomd.

Ditto is bijzonder moeilijk te vinden in Pokémon Scarlet en Violet, aangezien deze Pokémon zich kan vermommen als andere Pokémon.

Er zijn wel een aantal interessante Ditto locaties die je kunt bezoeken in Pokémon Scarlet en Violet. In deze gebieden heb je meer kans om Ditto tegen te komen, en hier zoeken bespaart je dus heel wat tijd.

Dit is waar je Ditto kan vinden in Pokémon Scarlet en Violet, samen met een lijst van Pokémon waar Ditto zich graag als vermomd!

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPokémon Scarlet & Violet Preview - Wij speelden ze al!

Waar kan je Ditto vinden in Pokémon Scarlet en Violet

Ditto kan je vooral vinden in West Province (Area Two) en West Province (Area Three) op de map. Het grootste probleem is dat, in tegenstelling tot vorige games, je Ditto niet zomaar kunt vinden. Ditto vermomt zich als andere Pokémon en je kan deze niet op voorhand onderscheiden van andere Pokémon.

Ditto zal zijn ware gedaante pas tonen tijdens de eerste beurt van het gevecht. Dat betekent dat je dus in de bovenstaande gebieden moet rondlopen en elke Pokémon moet bevechten die je ziet. De toren vlak naast Porto Marinada was voor ons de beste plek om Ditto te vinden. Je kan deze locatie zien op de kaart hieronder:

Ga naar deze toren en begin tegen Pokémon te vechten. Murkrow en Grimer kunnen Ditto zijn in vermomming dus begin bij die Pokémon. Uiteindelijk zal je een Ditto tegenkomen. Zorg wel dat je ze vangt voordat je ze per ongeluk verslaat.

Welke Pokémon kunnen Ditto zijn

Hieronder staat een lijst van alle Pokémon die Ditto kunnen zijn in Pokémon Scarlet en Violet. We zullen deze lijst updaten naarmate we meer Pokémon ontdekken.

 • Grimer
 • Murkrow
 • Eevee
 • Skiddo
 • Meowth
 • Kirlia
 • Staravia
 • Rotom
 • Persian
 • Varoom
 • Kirlia
 • Dedenne

Tips om Ditto te vangen

Een handige tip die we hebben om Ditto te vangen in Pokémon Scarlet en Violet is dat, als je nog geen Ditto gezien hebt in de game, de vermomde Pokémon drie vraagtekens zal hebben als zijn naam. '???' dus. Als voorbeeld, de eerste Ditto die we vvangden was vermomd als een Murkrow. Murkrow waren we al tegengekomen en zat dus al in onze Pokédex, maar zijn naam werd toch getoond als '???'. Dat betekende dat het dus wel een Ditto moest zijn. Dit werkt wel enkel als je de Pokémon reeds geregistreerd hebt, en je nog geen Ditto hebt gezien in de game. Toch is het een handige manier om je eerste Ditto te vangen.

En dat is alles wat we weten over Ditto vangen in Pokémon Scarlet en Violet. Veel succes met Ditto te vinden en vangen!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties