Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet - Auto Battle uitgelegd

Zo wandel je met je Pokémon.

Auto Battle is een systeem in Pokémon Scarlet en Violet die je de wereld laat verkennen terwijl je Pokémon al het harde werk leveren.

De 'Let's Go' feature die je Auto Battle laat doen en ook je Pokémon naast je laat wandelen is ook nodig om sommige Pokémon te in Scarlet en Violet, waaronder Pawmi's evolutie, Pawmo.

Hieronder leggen we uit hoe je Auto Battle activeert in Pokémon Scarlet en Violet zodat je gemakkelijker je Paldean Pokédex kunt vervolledigen, Team Star bases kunt verslaan en minder tijd verspild tijdens het verkennen.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPokémon Scarlet & Violet Preview - Wij speelden ze al!

Hoe werkt Auto Battle in Pokémon Scarlet en Violet

Wanneer je voor het eerst het Pokémon Center in Los Platos bezoekt en Nemona opnieuw ontmoet tijdens de First Day of School quest, legt ze je alles uit over de 'Let's Go'-functie.

'Let's Go' laat je toe om met 'R' een Pokémon uit te sturen die Auto Battle doet in Scarlet en Violet. Hiermee stuur je altijd de de eerste Pokémon in je team dus zet de Pokémon waarmee je Auto Battles wil doen bovenaan je team.

Deze Auto Battles kijken naar het type en de sterkte van deze Pokémon om de uitkomst van het gevecht te bepalen. Als je dus door een gebied wandelt met Level 50 Pokémon en je stuurt je Level 10 Quaxly erop uit om Auto Battles te doen, dan zal deze zo goed als onmiddellijk HP beginnen verliezen, zelfs al heeft ie z'n type mee.

Als je dus Auto Battles doet in Scarlet en Violet om een specifieke Pokémon sterker te maken, dan raden we aan om dit te doen met een Pokémon die ongeveer hetzelfde level heeft, of een hoger level heeft, dan de wilde Pokémon in dit gebied. Met een type voordeel (bijv Water Pokémon in een gebied met veel Fire Pokémon) win je ook de Auto Battles wat sneller, zolang het level van je Pokémon niet te laag is.

Arme Fletching.

Je zal ook Auto Battle nodig hebben tijdens de Star Barrage challenge in elke Team Star base. In elke base zal je zelfs Auto Battle moeten doen met de eerste drie Pokémon in je team.

Hoe evolueer je Pokémon met Auto Battle in Scarlet en Violet

De tutorials hebben het enkel over Auto Battles en items oprapen wanneer 'Let's Go' uitgelegd wordt, maar je kan deze mechanic ook gebruiken om met je buddies te wandelen.

Wandelen met je Pokémon ziet er niet alleen superschattig uit, maar het is bij sommige Pokémon ook nodig om ze te evolueren, zoals Pawmo.

Om met je Pokémon te wandelen en ze te evolueren met Auto Battle in Scarlet en Violet druk je op 'R' om de eerste Pokémon in je team op te roepen, en loop vervolgens erg traag naast ze. Probeer dit te doen in een gebied zonder al te veel vijanden.

Wandelen met Pawmi met Auto Battle.

We hebben nog geen manier gevonden om na te kijken hoeveel voetstappen je al gezet hebt samen met je Pokémon. Aangezien dat een vereiste is om sommige Pokémon te evolueren, zal je ze dus zelf moeten tellen. Of gewoon zoveel mogelijk die Pokémon als wandelbuddy gebruiken tot het zover is.

Zodra je het correcte aantal stappen hebt behaald met die Pokémon, zal deze evolueren de volgende keer dat ie in level stijgt. Je kan dit doen door een battle te winnen of door een Rare Candy te geven.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties