Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Scarlet en Violet aangekondigd

Dat is snel!

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn aangekondigd en komen eind 2022 uit voor de Switch. De aankondiging vond plaats aan het eind van de Pokémon Presents-presentatie die ter ere van Pokémon Day werd uitgezonden.

Pokémon Scarlet en Violet zijn de zogenaamde negende generatie Pokémon-games. Iedere nieuwe generatie brengt nieuwe Pokémon en een nieuwe wereld gebaseerd op een land in het echte leven. In generatie negen lijkt het erop dat Spanje aan de beurt is.

Bekijk op YouTube

Pokémon Scarlet en Violet zijn "openwereldgames zonder grenzen". Een droom voor vele Pokémon-fans. Zoals in traditionele games kan je de Pokémon vangen, trainen en vechten tegen andere trainers.

Onder de starters bevinden zich een gras-kat genaamd Sprigatito, een appel-draak genaamd Feucoco en een Elvis Presley-eend die Quaxly heet. Verdere nieuwe Pokémon zijn tot op heden niet bekendgemaakt.

In januari 2022 is Pokémon Legends: Arceus uitgekomen. Die game was een eerste serieuze poging van Game Freak om het open world-principe uit te proberen. Lees meer over die game in Sanders Pokémon Legends: Arceus review.

Tijdens de Pokémon Presents presentatie is er een Pokémon Legends: Arceus-update aangekondigd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!
Reacties