Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Let's Go! Pikachu and Let's Go! Eevee onthuld

Nog eeveentjes geduld.

The Pokémon Company onthult vandaag Pokémon Let's Go! Pikachu en Let's Go! Eevee voor de Nintendo Switch. Het betreft spin-offs, waarin de RPG-elementen minder nadrukkelijk aanwezig zijn en de focus juist ligt op het vangen van Pokémon.

De Pokémon Let's Go!-games vertonen sterke gelijkenissen met de Pokémon Go-games voor smartphones. Ze stappen af van random encounters in het hoge gras, je ziet Pokémon gewoon rondlopen. Zodra je met ze in aanraking komt, vang je ze daarna door net zoals in Pokémon Go een Pokéball naar ze te gooien. Dit kan eventueel door een werp-beweging te maken met de JoyCon-controller of met de tevens aangekondigde Poké Ball Plus-accessoire.

Met de Poké Ball Plus neem je een Pokémon naar keuze eventueel met je mee naar buiten, vergelijkbaar met de Pokéwalker van weleer. Door er tegenaan te tikken of er overheen te aaien, hoor je de Pokémon er ook daadwerkelijk in zitten. Je krijgt er verder niet nader benoemde beloningen voor terug, zodra je weer thuis bent. De Poké Ball Plus doet ook dienst als Pokémon GO Plus, je vangt er dus Pokémon mee voor in de mobiele games.

Pokémon Let's Go! en Pokémon Go zijn sterk met elkaar verbonden. Pokémon die je in de ene game vangt, kun je overzetten naar de andere en vice versa. Het betreft dan wel alleen de originele 151 Pokémon en waar van toepassing hun Alola-versies, want Let's Go speelt zich af in Kanto zonder alle honderden Pokémon die daarna nog zijn bedacht. The Pokémon Company belooft later meer bekend te maken over de samenwerking tussen de games.

Turn-based gevechten blijven voorbehouden aan duels met andere trainers. De games ondersteunen lokale co-op, waarbij je samen Pokémon vangt en daarna ook samen tegen npc-trainers vecht. Online multiplayer zit er niet in. Net zoals in Pokémon Yellow kan één Pokémon je op je reis achtervolgen. Overigens is het geen remake van die Game Boy-titel, zoals eerder werd gedacht.

Tot slot zijn Pikachu en Eevee nog met allerlei kledingstukken en accessoires te personaliseren. De releasedatum voor Pokémon Let's Go! Pikachu en Let's Go! Eevee is 16 november 2018 en de Poké Ball Plus kost eventueel circa 50 euro extra. Volwaardige opvolgers van Pokémon Sun en Moon met vermoedelijk een nieuwe generatie Pokémon en gameplay die meer lijkt op wat we gewend zijn, staan overigens gepland voor de tweede helft van 2019.


Meer weten over Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee? Check dan zeker onze Pokémon Let's Go gids met tips en tricks om de ultieme Pokémon-meester te worden. We vertellen hoe je het originele starters trio Charmander, Squirtle en Bulbasaur vangt in Let's Go en zelfs hoe je met de Mystery Box Meltan en Melmetal in Pokémon Let's Go vangt. Algemenere info over Pokémon vangen en catch combos in Let's Go hebben we uiteraard ook.

Oh, en wist je trouwens dat ook Mew in Pokémon Let's Go zit?


Daarnaast hebben we ook nog wat Pokémon Go tips en tricks voor je op een rij gezet.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties