Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Legends Arceus - alle Unown locaties

Alle locaties van de verschillende 'alphabet' Pokémon.

Unown locaties zijn een vaste waarde in het Pokémon-universum. Of ze nu zijn geschreven op de muren van een grot of - ja, eigenlijk is het meestal gewoon geschreven tekst op de muren van een grot, zijn Symbol Pokémon (of “alfabet” Pokémon) er letterlijk om woorden voor je te spellen.

Pokémon Legends Arceus is met zijn eigen Unown Dex, die 26 letters en twee leestekens bevat, niet anders. Om deze Dex entry te voltooien moet je ze allemaal verzamelen.

Om je te helpen, geeft de game je hints om elke individuele vorm te vinden, die zijn bij tijden erg cryptisch.

Gelukkig is er nog deze gids over Pokémon Legends Arceus Unown locaties. Die beschrijft de locaties gebied per gebied of hoe ze in de Unown Dex staan (in alfabetische volgorde). Jij kiest dus hoe je ze wilt zoeken.

Pokémon Legends Arceus heeft veel nieuwe dingen te bieden in Pokémon!Bekijk op YouTube

Pokémon Legends Arceus Unown locaties per gebied geordend

Als je liever alle Unown locaties in een keer wilt afgaan, dan is ze gebied per gebied zoeken de makkelijkste manier.

Wie voor deze methode kiest, maakt het zich nog makkelijker door Braviary te ontgrendelen. Hoewel Unown locaties moeilijker van ver te zien zijn, zal je ze al vliegend veel sneller kunnen verzamelen als je alle locaties op voorhand weet.

Hoe je Braviary ontgrendelt, lees je in onze Pokémon Legends Arceus walkthrough met gids en tips.

Hieronder vind je alle Unown locaties per regio.

Jubilife Village:

Obsidian Fieldlands:

Crimson Mirelands:

Cobalt Coastlands:

Coronet Highlands:

Alabaster Icelands:

Anderzijds zijn de Unown locaties in alfabetische volgorde gerangschikt of zoals ze in je Unown Research Notes staan. Als je ze nog niet allemaal hebt, dan zal je ze op deze manier makkelijker kunnen vinden.

Die zijn als volgt:

Unown A locatie

Hint:WITHIN THE SETTLEMENT WHERE TIME RULES

Locatie: Het alfabet start met de makkelijkste hint: tijd reageert voor de aanbidders van Dialga oftewel de Diamond Clan. Ga naar hun uitvalsbasis in de Crimson Mirelands en op onderstaande locatie zie je Unown A op de bovenkant van de tent zitten.

Unown B locatie

Hint: TURN YOUR EYES UP AT THE VOLCANIC ISLAND

Locatie: Klinkt simpel, niet? Jammer genoeg, kan het verkennen van het eiland erg frustrerend zijn, omdat je niet direct boven de lava kan vliegen. Daardoor kan je zoektocht best lastig zijn als je niet weet waar hij is.

Quick-travel naar Firespit Island, spring op Braviary en vlieg met de klok mee rond de vulkaan (vlakbij waar Alpha Ninetails spawned). Daar zie je een pad dat rechtstreeks via een helling naar de vulkaan loopt. Ga daar staan, kijk naar boven en dan zal je Unown B zien. Met een goed gemikte Wing Ball (of iets gelijkaardig) kun je hem vervolgens vangen.

Unown C locatie

Hint: LOOK TO THE RUINED PILLARS OF CELESTICA

Locatie:ZIjn locatie is erg makkelijk te vinden. - de Celestica Ruins in Coronet Highlands. Ga erin (idealiter vanaf een hoger gelegen gebied) en kijk naar de twee kapotte pilaren. Op een van die twee pilaren zie je een Unown C zitten - vlieg er met je Braviary naartoe (of naar de pilaar ernaast) en vang hem.

Unown D locatie

Hint: AMONG STUMPS AND CAMPFIRE ASHES IN FIELDS OF GOLD

Locatie: Herinner jij je die verhaalmissie van het kampvuur in het noorden de Mirelands Camp nog? Ga er naartoe (ten noorden van Mirelands basecamp) en kijk naar de bovenkant van de houtblokken - het is virtueel onmogelijk om hem niet te zien.

Unown E locatie

Hint: A LONG TREE IN A POND IN THE GROVE

Locatie: Het woord grove verwijst hier naar de Grueling Grove in noordoosten van de Obsidian Fieldlands. In het midden van beek zie je een klein eiland met een boom - Unown E zit daar op tak.

Unown F locatie

Hint: A STONY OUTCROP OVER POOLS OF MUD ON A MIGHTY MOUNTAIN

Locatie: Machtige bergen? Mighty mountains? Dat doet ons denken aan de Coronet Highlands. Als je hier een Alpa Goodra hebt gezien, dan ken je deze modderpoel.

Direct ten oosten van de Ancient quarry en ten zuiden van Sonorous Path zie je een grote berg met de eerder genoemde slijmerige op. Unown F zit in westelijke richting van het gebied op een gekartelde rots, uitkijkend op de rode poel onderaan.

Unown G locatie

Hint: ATOP A WATERFALL OF OBSIDIAN

Locatie: Dit is waarschijnlijk een van de makkelijkste hints - de waterval in de Obsidian Fieldlands. Vlieg naar Obsidian Falls in het oosten van het gebied en landt op de rechteroever. Kijk naar links en daar zie je dat Unown G klem zit op de rots.

Unown H locatie

Hint: A VILLAGE GATEWAY

Locatie: Leuk en makkelijk: ga door de meest zuidelijke poort, draai je om en kijk naar boven. Daar zie je hoe het kraaloog van Unown H je aanstaart.

Unown I locatie

Hint: THE LAKE ISLAND WHERE EMOTION RESIDES

Locatie: Voor iedereen die de les rond de Lake Guardians en welk deel van je geest ze voorstellen heeft gemist, dit is de grot van Mespirit - Lake Verity in Obsidian Fieldlands.

Ga naar het eiland in het midden van het meer en ren naar de noordelijke oever. Daar zie je hoe Unown I zijn best doet om zich te camoufleren als plant, maar hier absoluut niet in slaagt. Schattig he?

Unown J locatie

Hint: A NOOK WITHIN A QUARRY

Locatie: Dit is vlakbij de vorige Unown in hetzelfde gebied. Ga naar de meest zuidelijke ingang van de groeve (vlakbij Wayward Wood op de kaart) en kijk continue naar het oosten als je erdoor loopt.

Daar zie dat Unown J zich heeft genesteld op het plafond in een opening tussen twee blokken. Dankzij een Wing Ball (of iets dergelijks) zal je dit spelletje verstoppertje kunnen winnen.

Unown K locatie

Hint: WHERE STONES PILE HIGH AMID FOGBOUND RUINS

Locatie: Quick-travel naar de Diamond Settlement in Crimson Mireland en ga naar de Shrouded Ruins in het noorden. Unown K zit in het zuidelijke deel van gebied op een vreemde stapel die lijkt op een vuursteen.

Unown L locatie

Hint: AN IMPASSE IN A CAVE ADORNED BY TWIN FALLS

Locatie: Als je weet dat de Twin Falls zich bevinden in de Highlands dan weet je waar dit is. Start in het eerste basecamp en ga naar Wayward Cave in het oosten. Verken deze grot (rechts, rechts en dan naar links) en op bepaald moment kom je een grote rots tegen. Maak deze rots met een Pokémon kapot en vang Unown L, die op de rechter muur zit.

Unown M locatie

Hint: A TREE FELLED ON SLUDGE

Locatie: Een groffe manier om de woonplaats van Ursaluna te beschrijven. Dat terzijde, ten zuiden van Sludge Mound kom je een cirkelvormig platform tegen. Unown M is daar, als een soort spin, aan het kamperen op een omgevallen boom. Bederf de pret en steek hem in een Pokéball.

Unown N locatie

Hint: THE HORNS RISING FROM THE SEA

Locatie: Dit is wederom een makkelijke hint, maar wel een waar je hulp bij nodig hebt. Hij zit op de Pinsir-achtige hoorns in de meest oostelijke richting van Colbalt Coastlands.

Spring op Basculegion en kijk naar de westelijke zijde van de westelijke hoorn, Gooi er al zittend een Wing Ball (of iets dergelijks) naartoe, zodat je een grotere afstand tussen jou en hem creëert - of als je van een uitdaging houdt, gooi er dan een Pokéball naartoe terwijl je met Basculegion omhoog springt.

Unown O locatie

Hint: THREE PILLARS IN A WORLD OF ICE

Locatie: 'World of Ice' kan maar een ding betekenen - een ijsgrot op Alabaster Icelands. Maar welke is het nu eigenlijk...

Ten zuiden van Icepeak Arena vind je Avalanche Slopes - Daar zie je op de grond de ingang van de Ice Column Chamber. Daar zie je Unown O zitten op de achterkant van de achterste pilaar die zich bevindt in de linkerkamer (met Alpha Frosslass).

Unown P locatie

Hint: AMONG FLOWERS AT THE SPRING WHERE FAIRIES DWELL

Locatie: Je moet naar de Fabled Spring in de meest westelijke richting van Coronet Highlands gaan. Daar kun je onder andere Clefairy en ook Alpha Budew vangen.

Kijk naar het meest oostelijke bloemenperkje en daar zie je hoe Unown P zich heeft verstopt tussen de bloemen. Hij is meteen ook de laatste Unown die je in dit gebied kunt vinden.

Unown Q locatie

Hint: TWIN TREES AT THE SPRING BY THE SEA

Locatie: “The spring by the sea” is het meest noordelijke meer van de Windbreak Stand (ten westen van Islespy Shore). Daar zie twee bomen aan de ingang van een grot staan - Unown Q zit in de linkse boom (als je naar de ingang kijkt).

Unown R locatie

Hint: BY THE GRAVE UPON THE CAVE

Locatie: Deze zit vlakbij het graf van voormalig Lord Arcanine in Cobalt Coastlands. Kijk naar het graf, wandel naar de rechtse helling en kijk bij de linkse rotsen naar beneden. Unown R zit daar op de steile helling - pas op dat je er niet afvalt!

Unown S locatie

Hint: WHERE STICK AND LOG DAM THE RIVER

Locatie: Deze tip mag je letterlijk nemen - het is de dam die je tegenkomt als je naar de locatie van het gevecht met Kleavor gaat. Unown S zit op de meest zuidelijke kant van het zuidelijke deel van de dam.

Unown T locatie

Hint: GAZE DOWN FROM ATOP THE GREATEST GLACIAL LEGACY

Locatie: Opnieuw een eenvoudige en eentje die makkelijk te zien is vanaf de top van Avalugg's Legacy. Hij zit op een pilaar in het noordoosten van de Legacy - je moet er met Braviary naartoe vliegen.

Unown U locatie

Hint: THE UNUSUAL STONE STARING OUT ACROSS THE SNOWFIELDS

Locatie: Deze is redelijk vlakbij de vorige. Vlieg naar Heart's Crag in het oosten en beklim de dubbele waterval. Daar zie je Unown U zitten op het achterhoofd van het standbeeld.

Unown V locatie

Hint: A WITHERED TREE IN THE SPRAWLING RED SWAMP

Locatie: “The sprawling red swamp” is het karmozijnrode gedeelte van de Mirelands - ga naar het oostelijke deel van de Scarlet Bog en zoek daar naar een Y-vormige dode boom die uit een van de poelen steekt. Unown V - de laatste van dit gebied - hangt daar aan een van die takken.

Unown W locatie

Hint: THE LEFT EYE ATOP THE VILLAGE

Locatie: Dit is een van de moeilijkst te vinden plekken in de game - niet alleen de plek, maar ook om hem te vangen, zo moet je op een zeer specifieke plek staan en mikken om hem te kunnen vangen. - te ver uit de richting en je raakt alles wat zich tussen de lantaarnpaal en het standbeeld van Weezing bevindt.

Je ziet dat deze listige Pokémon plakt aan de linkse Magikarp - als je met je lichaam naar de ingang staat gedraaid.

Ga aan de linkse lantaarnpaal staan en zet twee stappen naar links, zo dicht mogelijk bij de plaats die je ziet op de afbeelding (wij konden hem pas na 10 pogingen vangen). Omdat je redelijk ver moet gooien, raden we je aan om een Wing Ball (of iets dergelijks) te gebruiken.

Voor je begint te gooien, raden we je eerst aan om je game op te slaan, voor het geval dat je meer balls nodig hebt dan voorzien!

Unown X locatie

Hint: SCALE THE GRANDTREE

Locatie: De laatste Unown in dit gebied is redelijk makkelijk te vinden als je erbij stilstaat. - Unown X verbergt zich aan de bovenkant van de grote boom in Grandtree Arena.

Spring op de rug van Sneasler, klim naar de top, zoek vervolgens naar een tak waar je op kan staan (in het zuidoosten) en kijk naar het eindpunt van de grote tak. Daar zie je hoe Unown X naar je aan het staren is.

Unown Y locatie

Hint: SCALE THE FROZEN FALLS

Locatie: Als je alle Wisps hebt gevonden, dan is de kans groot dat je Unown Y al bent tegengekomen. Ga naar de Icebound Falls, ten westen van het eerste basecamp, en klim/vlieg twee-derde van de afstand naar omhoog om Unown Y te kunnen vangen.

Unown Z locatie

Hint: A TIMEWORN SHIP ON A SANDY SHORE

Locatie: De laatste Unown in dit gebied is opnieuw makkelijk te vinden - gaat naar de scheepswrakken die je vindt op Deadwood Haunt in de Cobalt Coastlands. Unown Z zit op de mast van het rechtopstaande schip.

Unown ! locatie locatie

Hint: A DEAD SPRING BY THE HOT TREE

Locatie: Unown ! woont in de Snowfall Hot Springs van Alabaster Icelands. Zoek in het westen naar de berry tree. Je doelwit hangt aan de boom die er meteen achter staat.

Unown ? locatie

Hint: WHERE THINGS HANG TO DRY AT LIVING QUARTERS

locatie: De laatste Unown die je in Jubilife Village kunt vinden, is Unown ?. Deze vind je aan de achterkant van je huis, hij bengelt aan een stok waar wasgoed te drogen hangt.

Je vangt hem door laag te mikken, doe je dat niet, dan zal je ongetwijfeld de dakgoot raken.

Nu je alle 28 Unown hebt gevonden, heb je niet alleen een perfecte Pokédex entry met alle voltooide research tasks erin te pakken, maar heb je ook een volledige entry aan je verzameling toegevoegd. En jij dacht waarschijnlijk dat niemand de professor ooit serieus zou nemen?

Heb je meer hulp nodig om dingen te vinden in Arceus? Lees dan zeker onze gids over alle Wisp locaties.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Legends: Arceus

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties